Pioneer: νέα Blu-ray player

Πάνοπλα, για το μέσο και ανώτερο τμήμα της αγοράς

Με το φορμά του Blu-ray να έχει πλέον καθιερωθεί και τον κατάλογο των ταινιών διαθέσιμων σε αυτό να έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 3.000 παγκοσμίως, έχει πλέον νόημα για όλους τους κατασκευαστές να επενδύουν σε όλο και καλύτερα player. Η Pioneer έχει παράδοση μεγάλη κι επιτυχή σε αυτήν την κατηγορία συσκευών, δεν εκπλήσσει λοιπόν κανέναν το γεγονός ότι προσέθεσε εγκαίρως για τις γιορτές στο "οπλοστάσιό" της τρία νέα μοντέλα. Πρόκειται για τα BDP-140, BDP-440 και BDP-LX55, τα οποία συνδυάζουν την αναπαραγωγή ταινιών 3D με δυνατότητες δικτύωσης και λειτουργίες που βελτιώνουν την οπτική και ηχητική απόδοση του video και της μουσικής.

Το κορυφαίο εξ αυτών, προορισμένο για το τμήμα του καταναλωτικού κοινού με υψηλές απαιτήσεις, είναι το BDP-LX55 που προσφέρει δύο εξόδους HDMI. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει έτσι ώστε η πρώτη να αξιοποιείται αποκλειστικά για εικόνα σε τηλεόραση ή προβολέα, ενώ η δεύτερη αποκλειστικά για ήχο (π.χ. με σύνδεση σε προενισχυτή A/V). Έτσι προσφέρεται το βέλτιστο αποτέλεσμα και στους δύο τομείς.

Και τα τρία νέα Blu-ray player της Pioneer, πάντως, υποστηρίζουν σύνδεση με το τοπικό οικιακό δίκτυο ή το Internet, ώστε να αντλούν multimedia υλικό υλικό από πολλαπλές πηγές. Η θύρα Ethernet για τυπική ενσύρματη σύνδεση προσφέρεται και από τα τρία, μπορούν όμως να συνδεθούν ασύρματα με ευκολία μέσω του προαιρετικού μετατροπέα ασύρματης δικτύωσης AS-WL300 της εταιρείας. Είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, τα 3 player της Pioneer έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο Δικτυακό υλικό για ταινίες (μέσω BD-Live), στα vide clip του YouTube και και τα φωτογραφικά album που φιλοξενούνται στο Picasa. Η συμβατότητά τους με το πρότυπο DLNA, άλλωστε, επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου, βίντεο και φωτογραφιών αποθηκευμένων σε PC ή άλλες συσκευές του σπιτιού.

Τα τρία player αναπαράγουν πολλών διαφορετικών τύπων αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών MKV, DivXPlusHD, WMV, WMA, MP3 και JPG. Τα αρχεία αυτά μπορούν να βρίσκονται πρακτικά οπουδήποτε: σε δίσκους CD ή DVD, σε αποθηκευτικά μέσα που συνδέονται μέσω USB ή σε άλλα που ανήκουν στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ