Pioneer: νέα Blu-ray player

Πάνοπλα, για το μέσο και ανώτερο τμήμα της αγοράς

Σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής... μόδας (χρήσιμης όμως!), η Pioneer έχει αναπτύξει και διαθέτει δωρεάν μία εφαρμογή ελέγχου για τα BDP-140, BDP-440 και BDP-LX55. Αυτή μετατρέπει το smartphone του χρήστη πρακτικά σε τηλεχειριστήριο, το οποίο μάλιστα μπορεί να ελέγξει και πολλούς από τους πρόσφατους ενισχυτές Α/V της εταιρείας. Τα ίδια τα player αναλαμβάνουν φυσικά να αποκωδικοποιήσουν όλες τις μορφές ήχου υψηλής ευκρίνειας των ταινιών Blu-ray - όπως οι Dolby TrueHD και DTS Master Audio - ενώ υποστηρίζουν και την αναπαραγωγή δίσκων Super Audio CD και DVD-Audio. Αν προσθέσει κανείς και την υποστήριξη αναπαραγωγής ηχητικών αρχείων μορφής FLAC, αντιλαμβάνεται πως οι φίλοι του ήχου δεν έχουν κάτι περισσότερο να ζητήσουν!

Τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα από τα τρία νέα, τα BDP-440 και BDP-LX55, διαθέτουν και τον μηχανισμό Precision Quartz Lock System (PQLS). Αυτός, σε συνδυασμό με συμβατό ενισχυτή A/V της Pioneer και σύνδεση μέσω HDMI, αντιμετωπίζει πλήρως τις ηχητικές παραμορφώσεις που προκαλούνται από σφάλματα χρονισμού (jitter), με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή ποιοτικά άψογου ήχου. Το δεύτερο player, δε, το BDP-LX55, έχει να επιδείξει αντικραδασμική σχεδίαση και κατασκευή, υψηλού επιπέδου πυκνωτές και τροφοδοτικό υψηλής απόδοσης: όλα αυτά τα στοιχεία σε συνεργασία, εγγυώνται πρακτικά μηδενικό "χρωματισμό" του ήχου που θα διοχετευθεί σε προενισχυτές γι' αναπαραγωγή.

Εννοείται πως, εν έτει 2011-2012, τα BDP-140, BDP-440 και BDP-LX55 υποστηρίζουν απροβλημάτιστα τον "κινηματογραφικό" ρυθμό των 24p καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ πολλαπλασιάζουν ποιοτικά τις γραμμές της εικόνας ταινιών DVD (576p) σε αυτές της υψηλής ευκρίνειας (1080p). Το BDP-LX55, δε, ενσωματώνει πρόσθετο κύκλωμα επεξεργασίας της εικόνας που παρέχει στο χρήστη πλήθος ρυθμίσεων κι επιλογών: αυτές επιτρέπουν την προσαρμογή και βελτιστοποίηση της εικόνας ανάλογα με το τελικό σύστημα προβολής. Τα τρία player διατίθενται στις προτεινόμενες λιανικές τιμές των €199, €299 και €399 αντίστοιχα (στην αγορά αυτές είναι συνήθως χαμηλότερες), κόστη λογικά σε σχέση με τα όσα το καθένα προσφέρει. Όσοι πιστοί της ιστορικής εταιρείας, λοιπόν...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ