LG στην 2015: πολλές τηλεοράσεις, ένα smartphone

'Εμφαση στην εικόνα 4Κ και την τεχνολογία OLED, έκπληξη με το G Flex 2

O... αιώνιος αντίπαλος της Samsung, "εντός και εκτός" συνόρων, η LG, ολοφάνερα ήλθε φέτος στην έκθεση της CES με την πρόθεση να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του όσον αφορά μία συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία: τις τηλεοράσεις. Και, αυτό τουλάχιστον, το πέτυχε: κανένας άλλος κατασκευαστής δεν επέδειξε το εύρος των προτάσεων που επέδειξε η LG στις τηλεοράσεις. Το... πρόβλημα; Αυτό συνέβη επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία θα προωθήσει την τεχνολογία προβολής που καμία άλλη δεν θα υποστηρίξει φέτος, την OLED. Και αυτό δεν είναι θετικό για την αγορά συνολικά, καθώς οι μονοπωλιακές καταστάσεις τείνουν να κρατούν ψηλά τις τιμές των "προνομιακών" προϊόντων - και, απ' ότι φαίνεται, με τις τηλεοράσεις OLED αυτό ακριβώς θα συμβεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2015.

Συγκεκριμένα: η LG παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πιο πολλά από 50 διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων για το 2015 στην έκθεση της CES. Από αυτά τα 34 είναι εικόνας 4Κ, εκφράζοντας την πεποίθηση της κορεάτικης εταιρείας πως η υπερυψηλή ευκρίνεια από φέτος θα θεωρηθεί η de facto τηλεοπτική ανάλυση και η "απλώς" υψηλή θα περάσει σιγά-σιγά στο περιθώριο. Τα μοντέλα εικόνας 4Κ ποικίλλουν σε εντυπωσιακό βαθμό: υπάρχουν μοντέλα κυρτά και μη, μοντέλο που πότε είναι κυρτό και πότε όχι, μοντέλα OLED και LED/LCD, μοντέλα LED/LCD που αξιοποιούν την τεχνολογία Quantum Dot και άλλα που όχι... ο κατάλογος είναι μεγάλος. Το σίγουρο είναι πως οποιουδήποτε είδους τηλεόραση κι αν αναζητά κανείς από τα μέσα της χρονιάς και μετά, θα μπορεί να βρει τουλάχιστον ένα μοντέλο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του με το λογότυπο της LG - εκτός βέβαια αν αυτή τυγχάνει τεχνολογίας plasma, στην οποία περίπτωση προφανώς ατύχησε... μιλώντας για οποιονδήποτε πια κατασκευαστή.


Καθώς τις έχει... κατ' αποκλειστικότητα, οι τηλεοράσεις OLED βεβαίως ανέλαβαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στη συνέντευξη Τύπου της LG, όσο και στο περίπτερό της στην έκθεση. Τα 11 διαφορετικά μοντέλα OLED της "κολεξιόν 2015" είναι όλα υπερυψηλής ευκρίνειας, με το "εύκαμπτο" των 77 ιντσών να είναι το κορυφαίο σε προδιαγραφές και extras - και ακριβότερο όλων... χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί η τιμή του - και τα υπόλοιπα να περιλαμβάνουν (επιτέλους!) και μοντέλα μη κυρτά. Οι διαθέσιμες διαγώνιοι πάντως παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι (55/65/77), ενώ όλα τα ακριβά μοντέλα OLED της LG είναι εξοπλισμένα με τετραπύρηνους επεξεργαστές εικόνας, αλλά και ηχεία που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει για λογαριασμό των Κορεατών η Harman/Kardon.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ