LG στην 2015: πολλές τηλεοράσεις, ένα smartphone

'Εμφαση στην εικόνα 4Κ και την τεχνολογία OLED, έκπληξη με το G Flex 2

Κάτι άλλο που έχουν κοινό ως στοιχείο όλες οι τηλεοράσεις OLED της LG, αλλά και τα καλύτερα από τα μοντέλα των υπόλοιπων σειρών της, είναι το λειτουργικό σύστημα που τις καθιστά Smart TV: αυτό είναι το WebOS έκδοσης 2.0, σαφώς βελτιωμένο και εμπλουτισμένο σε δυνατότητες αναλογικά με το περυσινό, που είχε ήδη διακριθεί ως το πιθανώς καλύτερο του είδους για τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή. Με τη δέσμευσή της να επενδύσει περαιτέρω στο WebOS η LG αποστασιοποιείται επίσημα πλέον από το Android TV της Google, όπως και η Samsung με το Tizen - και, με δεδομένο το γεγονός ότι η Panasonic υιοθέτησε για τις δικές της τηλεοράσεις το FireFox OS, θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αργότερα μέσα στη χρονιά ποιός κατασκευαστής θα αποδειχθεί τελικά σοφότερος στην επιλογή του για λειτουργικό σύστημα τηλεοράσεων. Υπενθυμίζουμε πως οι Sony, Philips και Sharp έχουν ήδη ταχθεί αποκλειστικά υπέρ του Android TV για όλο το 2015 το λιγότερο.

Στις υπόλοιπες τηλεοράσεις... βαθμός προβλεψιμότητας υψηλός. Η σειρά που θα επιδεικνύει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της LG την τεχνολογία Quantum Dot - αν και οι Samsung και Sony θα έχουν στα ράφια επίσης δικά τους μοντέλα με αυτήν - είναι τελικά μόνο μία και μάλιστα σε "μέσης κατηγορίας" ίντσες (55/65). Στις ίδιες περίπου ίντσες αλλά με διαφορετική συλλογιστική σχεδιασμού θα διατεθούν και τα μοντέλα Art Line της LG, τα οποία έχουν πάρα, πάρα πολύ μικρό πλαίσιο οθόνης, είναι πολύ λεπτά, πολύ ελαφριά και κατά βάση... ειδικά κατασκευασμένα για να κρεμαστούν σε τοίχο. Στον τομέα του ήχου, άλλωστε, "ψίθυροι" είχαν ακουστεί εβδομάδες πριν την CES για προϊόντα ασύρματης μουσικής από την LG και αυτοί επιβεβαιώθηκαν: το MusicFlow είναι ένα σύνολο οικιακών προϊόντων που μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ασύρματα απευθείας, χωρίς την ύπαρξη τοπικού δικτύου Wi-Fi δηλαδή, όπως τα περίφημα player της Sonos. H LG, μάλιστα, επιβεβαιώνει πως το MusicFlow υποστηρίζει και ήχο υψηλής πιστότητας (ψηφιακά αρχεία hi-res audio) εξ ορισμού.

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη της CES εκ μέρους των Κορεατών - αν μη τί άλλο επειδή περιμέναμε πως η σχετική ανακοίνωση θα γινόταν στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη το Μάρτιο, αλλά γι' αυτό η LG μάς επιφυλάσσει μάλλον το G4 - δεν ήταν άλλη από το... G Flex 2. To "καμπυλωτό" smartphone εμφανίζεται βελτιωμένο σε όλα σε σχέση με τον περυσινό του προκάτοχο, ενσωματώνοντας τον κορυφαίο για φέτος κεντρικό επεξεργαστή (Snapdragon 810), οθόνη που παραμένει τεχνολογίας OLED αλλά είναι υψηλότερης ανάλυσης και "λογικότερης" διαγωνίου 5.5 ιντσών, ταχύτερη κύρια κάμερα (αυτήν του G3), ταχύτερη σύνδεση με δίκτυα 4G και φυσικά την νεότερη έκδοση 5.0 "Lollipop" του Android. Αν και δεν θα... πείσει μαγικά εκείνους που δεν βλέπουν το νόημα στο κυρτό σχήμα ενός smartphone - ανήκουμε σε αυτούς - είναι μία πρόταση σαφώς περισσότερο μελετημένη και ισορροπημένη από την περυσινή. Στην Κορέα θα κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος μήνα, στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα... θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ