LG: νέα μοντέλα τηλεοράσεων 8Κ σε 55 κι 65 ίντσες

Οι NanoCell 956ΝΑ προσφέρουν κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλότερη τιμή

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η υπερ-υψπερυψηλή ευκρίνεια (ανάλυση εικόνας 8Κ) "ήλθε για να μείνει" και η LG εννοεί να είναι από τις κατασκευάστριες εκείνες που προσφέρουν και προσιτά μοντέλα τηλεοράσεων αυτής της τεχνολογίας. H εταιρεία διαθέτει λοιπόν αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά τις νέες NanoCell Real 8K NANO956NA στις 65 και 55 ίντσες, σε τιμές πώλησης χαμηλότερες από αυτές οποιουδήποτε άλλου μοντέλου τηλεόρασης 8Κ αυτήν την στιγμή στην αγορά.

Τα μοντέλα αυτά τηλεοράσεων 8Κ στηρίζονται στην ίδια τεχνολογία απεικόνισης με αυτήν των κορυφαίων LED/LCD της LG, των NanoCell Real 8K NANO996NA, αλλά και στον ίδιο επεξεργαστή εικόνας, τον a9 Gen3 8K. Στηρίζονται επίσης στο ίδιο λειτουργικό σύστημα στην ίδια έκδοση (WebOS 5.0), προσφέρουν κοινά apps πρόσβασης σε Δικτυακές υπηρεσίες, μοιράζονται τον ίδιο όμορφο σχεδιασμό με πάρα πολύ λεπτό πλαίσιο οθόνης, αλλά και τον ίδιο αριθμό θυρών HDMI 2.1 (τέσσερις).

Από εκεί και πέρα οι τηλεοράσεις 8Κ της σειράς NANO956NA φαίνονται να διαφέρουν από τις ΝΑΝΟ996ΝΑ σε πράγματα όπως ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης, τα κανάλια ήχου που αποδίδονται από το ενσωματωμένο τους ηχοσύστημα, οι περισσότερο εξελιγμένες λειτουργίες χρωματικής επεξεργασίας και κίνησης της εικόνας καθώς και η διαχείριση του υποφωτισμού: σε όλα τα κοινά τους υποσυστήματα βελτίωσης οι 996ΝΑ έχουν την έκδοση Pro, ενώ οι 956ΝΑ όχι, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται και με τον αριθμό των ελεγχόμενων ζωνών υποφωτισμού.

Είναι φανερό, ωστόσο, πως η LG έχει κατορθώσει να διατηρήσει πολύ μεγάλο ποσοστό των χαρακτηριστικών που φέρουν οι κορυφαίες της τηλεοράσεις LED/LCD 8K, σε αυτά τα μοντέλα των 55 και 65 ιντσών που κοστίζουν €1999 και €2999 αντιστοίχως (και τα δύο μπορούν να βρεθούν σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή στα ηλεκτρονικά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων προϊόντων τεχνολογίας). Για όσους και όσες ενδιαφέρονται, με άλλα λόγια, να μεταβούν στην εικόνα ανάλυσης 8Κ για να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει, τα συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων της LG είναι ο οικονομικότερος τρόπος να το κάνουν αυτήν την στιγμή. Πάντα ευπρόσδεκτο, αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ