LG Infinia, κολεξιόν 2010

Όλες της οι TV υψηλής ευκρίνειας για την ελληνική αγορά

Το Μουντιάλ του 2010 δεν βρίσκεται απλώς στον ορίζοντα πια, αλλά πλησιάζει με ρυθμούς γοργούς ακόμη και για τα δεδομένα της αγοράς καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Με αυτό ως δεδομένο όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φροντίζουν να γνωστοποιήσουν τα μοντέλα τηλεοράσεων που θα διαθέσουν τον επόμενο καιρό - ειδικά την hot περίοδο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος - και, σε αυτό το πλαίσιο, η LG σε ειδική συνέντευξη Τύπου πρόσφατα ανακοίνωσε τις νέες της προϊοντικές σειρές από τη συγκεκριμένη κατηγορία, που θα βρουν το δρόμο τους στη χώρα μας.

Οι τηλεοράσεις της LG φέρουν το όνομα Infinia και διακρίνονται - όπως συνηθίζεται από τους κατασκευαστές - σε οικογένειες που φιλοξενούν διάφορες διαγωνίους και διαφοροποιούνται ως προς τις δυνατότητες και φυσικά το κόστος. Οι άξονες στους οποίους εστίασε (με διαφορετικά ποσοστά σε διαφορετικά μοντέλα) η κορεάτικη εταιρεία για την... κολεξιόν 2010 των τηλεοράσεών της είναι τέσσερις: αυτός της ποιότηας εικόνας, αυτός του Borderless Design, αυτός της διασύνδεσης και αυτός της αυξημένης ευχρηστίας των συσκευών της. Από πλευράς τεχνολογιών προβολής, η LG έχει αξιοποιήσει και τις τρεις υπάρχουσες - LCD, LED LCD και plasma - η έμφαση ωστόσο παραμένει σαφέστατα στις δύο πρώτες, αν μη τί άλλο στον αριθμό των μοντέλων.

Ένα σίγουρα αξιοπρόσεκτο στοιχείο σε συγκεκριμένα μοντέλας της γκάμας της LG είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα μοντέλα Full LED Slim, με τα οποία ο συγκεκριμένος κατασκευαστής μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Μέχρι πρότινος, η υποβοήθηση τύπου LED στην τεχνολογία προβολής LCD γινόταν με φωτεινές πηγές τοποθετημένες είτε ακριβώς πίσω από την οθόνη, είτε στα γύρω περιθώριά της. Οι τηλεοράσεις που αξιοποιούσαν την δεύτερη κατασκευαστική μέθοδο ήταν πάντοτε πιο λεπτές και καλαίσθητες, εκείνες όμως που αξιοποιούσαν την πρώτη είχαν να επιδείξουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας.

Αυτός ο πρακτικός περιορισμός, ωστόσο, ξεπεράστηκε από την κορεάτικη εταιρεία με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Integrated Optic Plate, η οποία είναι μεν οπίσθιου φωτισμού LED αλλά δεν απαιτεί από το περίβλημα των τηλεοράσεων να είναι υπολογίσιμου πάχους. Έτσι η LG κατάφερε στα μοντέλα Full LED Slim να συνδυάσει τα καλύτερα και των δύο προαναφερθέντων προσεγγίσεων: και πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας (ειδικά στο σημαντικό θέμα της απόδοσης του μαύρου), και πάρα πολύ λεπτές συσκευές (2.3 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο τους). Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ