LG Infinia, κολεξιόν 2010

Όλες της οι TV υψηλής ευκρίνειας για την ελληνική αγορά

Πολύ σημαντικός παράγοντας για την αγορά τηλεοράσεων, ωστόσο, παραμένει αποδεδειγμένα αυτός του σχεδιασμού, γι' αυτό και η LG έχει φέτος εξελίξει το Borderless Design ακόμη περισσότερο στην έκδοση... 2.0: η εικόνα φτάνει πλέον σχεδόν στα άκρα του κάδρου σε κάθε μοντέλο που φέρει αυτό το χαρακτηριστικό (ακόμη εντυπωσιακότερα από ότι είχαμε διαπιστώσει στο περυσινό μοντέλο SL9000) και σε συνδυασμό με το πολύ μικρό πάχος των συσκευών αυτών συνολικά, δίνει την... καλύτερη δικαιολογία για αλλαγή τηλεόρασης εν όψει Μουντιάλ. Κι αν δεν έχει αποτέλεσμα στις... αντιστάσεις από το έτερον ήμισυ το επιχείρημα του design, μπορεί πάντα να εκθειάσει κανείς τις λειτουργίες Smart Energy Saving Plus και Intelligent Sensor 2, που βοηθούν στην εξοικονόμιση ενέργειας για μέχρι και 30% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος!

Στο μοντέρνο ψηφιακό σπίτι ο τομέας της διασύνδεσης, πάντως, έχει περισσότερη πρακτική αξία από το design αυτό καθ' αυτό - δικαιολογημένα λοιπόν η LG έχει προχωρήσει στον εξοπλισμό των νέων της τηλεοράσεων έτσι ώστε και να αντλούν από το Internet δεδομένα και να ανταλλάσσουν οπτικοακουστικό υλικό με άλλες συσκευές του σπιτιού. Άλλα μοντέλα ενσωματώνουν ασύρματη διασύνδεση εξ ορισμού, άλλα την δέχονται ως αξεσουάρ μέσω ενός περιφερειακού USB σύνδεσης, και στις δύο περιπτώσεις πάντως η συμβατότητα με το πρότυπο DLNA εξασφαλίζει ότι οι νέες Infinia μπορούν να αξιοποιήσουν φωτογραφίες, μουσική και video που βρίσκονται σε άλλες συσκευές - PC, κινητά κλπ. - περισσότερο αξιόπιστα από ποτέ.

Όσον αφορά στην αυξημένη χρηστικότητα των νέων τηλεοράσεων της LG, δε, αυτή προσφέρεται μέσα από τρία στοιχεία. Το πρώτο εντοπίζεται στα ανανεωμένα, καλαίσθητα και σαφώς περισσότερο εύχρηστα μενού επιλογών (η κορεάτικη εταιρεία τα αποκαλεί "3D" λόγω του εικαστικού τους στυλ). Το δεύτερο εντοπίζεται σε Δικτυακές δυνατότητες όπως η WebTV, το YouTube, ακόμη και οι βιντεοκλήσεις μέσω Skype αν αξιοποιηθεί το ειδικό περιφερειακό-κάμερα. Το τρίτο, τέλος, εντοπίζεται στον εμπλουτισμένο multimedia χαρακτήρα των τηλεοράσεων αυτών, πολλές εκ των οποίων μπορούν να αναπαράγουν από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους αρχεία μουσικής, φωτογραφιών και video υψηλής ευκρίνειας... απευθείας, χωρίς καν την ανάγκη player (!).

Στην ελληνική αγορά θα διατεθούν το επόμενο διάστημα, και όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τέσσερις σειρές τεχνολογίας LCD και LED LCD: οι LE5500, LE8500, LX6500 και η κορυφαία LX9500 (η μόνη από τις προαναφερθείσες με δυνατότητα προβολής εικόνας 3D). Οι περισσότερες συνιστώμενες τιμές πώλησης για τα μοντέλα διαφορετικών διαγωνίων στις τέσσερις αυτές σειρές δεν έχουν ακόμη παγιωθεί και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ ανακοίνωση περιμένουμε και σχετικά με το πότε ή αν θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας και η LX9900, η πλέον εξελιγμένη τηλεόραση της LG στον τομέα του 3D. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κορεάτικη εταιρεία τοποθετείται ανταγωνιστικότατα στην ελληνική αγορά με τη νέα της σειρά και, εν όψει Mundial, θα... "βγάλει στη σέντρα" πολλές από τις προτάσεις του ανταγωνισμού, αν τηρήσει τη σωστή για το παρόν οικονομικό κλίμα τιμολογιακή πολιτική. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ