LG 2011: Τηλεοράσεις 3D για όλους

Μοντέλα όλων των ειδών και... τιμών!

Αν υπάρχει μια κατηγορία προϊόντων τεχνολογίας που.. δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από οικονομική κρίση, είναι σαφώς αυτή των τηλεοράσεων: εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν σημειώνονται οι πωλήσεις που θα σημειώνονταν αν ο κόσμος αισθανόταν ασφαλέστερος και το οικονομικό κλίμα ήταν καλύτερο, όμως οριακά σταθερή ή ανοδική παραμένει η πορεία τους αφενός, η εξέλιξή τους τεχνολογικά δεν σταμάτησε ούτε για ένα εξάμηνο τα τελευταία χρόνια, αφετέρου. Το 2011, δε, αναμένεται να είναι μια χρονιά τεχνολογικής "ωρίμανσης" των τηλεοράσεων, με... παιδικές ασθένειες ν' αντιμετωπίζονται, την ποιότητα εικόνας ν' ανεβαίνει ευδιάκριτα και νέες δυνατότητες να προστίθενται στο οπλοστάσιό τους. Και η LG έχει το στόχο και τη δυνατότητα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αυτών, αν κρίνουμε από όσα είδαμε στην πρόσφατη εκδήλωσή της για τα μέλη του Τύπου, παραδοσιακού και ηλεκτρονικού.

Η LG είναι από τις εταιρείες εκείνες που επιδιώκουν να επιτύχουν την ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και τις ανταγωνιστικές ή κι επιθετικά προσιτές τιμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κορεάτικη εταιρεία θα υποστηρίξει δυναμικά την εικόνα 3D σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά θα το κάνει με πολλαπλούς τρόπους: από τη μία πλευρά δεν παύει να διαθέτει τηλεοράσεις LED/LCD "ενεργητικής" εικόνας 3D (τις οποίες έχει μάλιστα βελτιώσει), από την άλλη όμως εισάγει μοντέλα LED/LCD "παθητικής" εικόνας 3D. Και τα δύο χωρίς να πάψει να προσφέρει και μοντέλα plasma, τα οποία έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Έτσι κατορθώνει να έχει τόσο μεγάλη γκάμα, που... δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει κανείς ένα μοντέλο τηλεόρασης LG με τις δυνατότητες που θελει, στο επίπεδο τιμής που μπορεί να πληρώσει. Πάντα θετικό, αυτό!

Αναλυτικά, λοιπόν: έμφαση ευνόητα η LG θα δώσει στις LED/LCD "παθητικής" εικόνας 3D. Ο λόγος είναι διττός, αλλά απλός: η εικόνα 3D που προσφέρουν είναι απαλλαγμένη από συγκεκριμένα προβλήματα του παρελθόντος, όπως υποστηρίζει, αλλά και - το σημαντικότερο - τα μοντέλα αυτά θα είναι λογικά τιμολογημένα για το ευρύτερο κοινό και δεν επιβαρύνονται από το κόστος των 3D γυαλιών, όπως οι μέχρι τώρα τηλεοράσεις "ενεργητικού" 3D. H εταιρεία αποδίδει στις τηλεοράσεις αυτές το χαρακτηρισμό "Cinema 3D" και θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τρεις σειρές, τις LW650S, LW5500 και LW4500. Κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού και σε τιμολογιακά υψηλότερο σημείο είναι η πρώτη, οι άλλες δύο ουσιαστικά ακολουθούν ως περισσότερο προσιτές με κάποια χαρακτηριστικά ν' απουσιάζουν (π.χ. ενσωματωμένη ή όχι διασύνδεση Wi-Fi). Και οι τρεις θα διατεθούν στις 42, 47 και 55 ίντσες, χαρακτηρίζονται από παρόμοιο σχεδιασμό και αξιοποιούν τις Δικτυακές υπηρεσίες Smart TV της LG.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ