Home Cinema: για ταινίες και... όχι μόνο

Τηλεοράσεις, ολοκληρωμένα συστήματα, player

Ο οικιακός κινηματογράφος δεν... καταλαβαίνει από κρίσεις και οικονομική δυστοκία - για μας θετικό, αφού φέτος μπορούμε πραγματικά να αποκτήσουμε σε λογικές τιμές προϊόντα περισσότερο ποιοτικά από ποτέ. Σε πρώτο πλάνο, όταν μιλάμε για home cinema, βρίσκεται βεβαίως η τηλεόραση - και είναι γνώμη μας πως, εν έτει 2012 πλέον, μιλάμε για όχι λιγότερες από 42 ίντσες. Την επένδυση σε 3D θα την αποθαρρύναμε, λόγω έλλειψης αρκετού περιεχομένου, αν τη σκέφτεται κάποιος "επί τούτου". Από την άλλη, δεν είναι τυχαίο πως τα κορυφαία μοντέλα όλων των κατασκευαστών είναι και 3D, ενώ τα 3D games έχουν αρχίσει να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με βάση τα παραπάνω, ορίστε οι προτάσεις μας!


Panasonic ΤΧ-P42G30E: η ποιοτικότερη μη-3D εικόνα 42 ιντσών έως τα €700-€800, προσφέρεται - μαζί με ικανοποιητικότατο εξοπλισμό - από αυτήν την τηλεόραση. Το καλύτερο σημείο εκκίνησης!

Εναλλακτική πρόταση: αν ο καταναλωτής προτιμά την τεχνολογία LCD/LED από την plasma, η 42LV5500 της LG προσφέρει πολύ καλή για την κατηγορία εικόνα, κοστίζοντας ακόμη λιγότερα χρήματα κι έχοντας πληρέστερο εξοπλισμό.



LG 47LW5500: στα €1000 μπορεί πια να έχει κανείς απαίτηση και για πιο πολλές ίντσες και για (παθητικό) 3D. Aυτό το μοντέλο προσφέρει και τα δύο, συν πολλές extra λειτουργίες και δυνατότητες.

Εναλλακτική πρόταση: με μία ίντσα λιγότερη, ενεργό 3D και παρόμοιο εξοπλισμό, η Samsung UE46D6100.



Sony 46HX820: στα €1500 τα... πράγματα σοβαρεύουν κι αυτή είναι η πλέον ισορροπημένη τηλεόραση σε σχεδιασμό, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα εικόνας 2D/3D, χαρακτηριστικά και δυνατότητες (και εξαιρετικά bonus φέτος).

Εναλλακτική πρόταση: στα ίδια χρήματα η Samsung UE55D6100, η οποία μάλιστα προσφέρει περισσότερες ίντσες και παρόμοιο εξοπλισμό, κάνοντας μόνο κάποιες υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας 2D και την ασύρματη δικτύωση.



Panasonic TX-P50VT30E: Καταλήγοντας στα (περίπου) €2000, επιστρέφουμε στην plasma που προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας 2D/3D, συν ικανότατο εξοπλισμό.

Εναλλακτική πρόταση: τη θέση αυτή μοιράζονται οι Sony 55HX820 και Samsung UE55D6750. Πιο πολλές ίντσες στα ίδια χρήματα κι από τις δύο, εξαιρετική εικόνα κι από τις δύο, πλήρης εξοπλισμός κι από τις δύο κάνουν την επιλογή θέμα... γούστου στο σχεδιασμό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ