Home Cinema: για ταινίες και... όχι μόνο

Τηλεοράσεις, ολοκληρωμένα συστήματα, player

Αν και οι προβολείς θα θεωρούνταν... πρόκληση σε καιρούς ύφεσης, ως κατηγορία έχουν και αυτοί τιμολογιακά πλησιάσει τα επίπεδα που δεν είναι έξω από το βαλάντιο σημαντικού ποσοστού του κοινού. Για την ακρίβεια, οι... αθεράπευτα σινεφίλ ανάμεσά μας (που θα πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστό ηχοσύστημα όμως) θα χαρούν να διαπιστώσουν πως το κόστος ενός αξιοπρεπούς προβολέα υψηλής ευκρίνειας και του πανιού προβολής που χρειάζεται, ισούται με το κόστος μιας πολύ καλής τηλεόρασης πλέον. Με αυτό ως δεδομένο, είναι να μην προτείνουμε 2 τουλάχιστον προβολείς;


Epson EH-TW6000: ολοκαίνουργιος αλλά με την πολύ καλή παράδοση των προκατόχων του γενικώς αποδεκτή, είναι (στο όριο των €1500) ένας προβολέας με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, πλήθος ρυθμίσεων και ενδιαφέροντα σχεδιασμό. Άλλα €400-€500 για ένα πανί και... ιδού εικόνα στις 120 ίντσες, χωρίς καταναλωτικό δάνειο - και μάλιστα 3D!

Εναλλακτική πρόταση: με διαφορά κόστους στα €500, δεν είναι άλλη από τον Sony VPL-HW15, ο οποίος κάθε άλλο παρά... εισαγωγικός είναι στην ποιότητα εικόνας που αποδίδει. Με ποιοτικό πανί, μπορεί να ντροπιάσει προβολείς με διπλάσιο ή τριπλάσιο ενίοτε κόστος.


Μεγαλύτερης χρηστικής αξίας συσκευές από τους προβολείς για τον πιο πολύ κόσμο, ωστόσο, αποδεικνύονται πρακτικά τα media player: οι συσκευές εκείνες που αναπαράγουν όλων των ειδών τα αρχεία εικόνας και ήχου - ναι, ναι, κι εκείνα τα υψηλής ευκρίνειας στα οποία "σκοντάψαμε"... εχμ... κατά λάθος στο Internet - μέσα από περιφερειακά μέσα αποθήκευσης ή το τοπικό οικιακό δίκτυο. Εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές, ξεχωρίσαμε ωστόσο σε προσιτό κόστος δύο, τις οποίες προτείνουμε.



Western Digital TV Live Wi-Fi: στα χνάρια των επιτυχημένων προκατόχων του, η νέα έκδοση προσφέρει (επιτέλους) εξ ορισμού την ασύρματη διασύνδεση χωρίς να στερείται κανένα από τα θετικά τους (με κόστος μάλιστα γύρω στα €140 δεν την χρεώνει πολύ). Όχι φαντεζί, μα ευέλικτο κι αξιόπιστο, ακόμη και με απαιτητικά αρχεία.

Εναλλακτική πρόταση: με τα διπλάσια χρήματα αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες, το επίσης άρτι αφιχθέν PopCorn Hour Α-300 στερείται την ασύρματη διασύνδεση, έχει όμως την ταχύτερη ενσύρματη, μπορεί να φιλοξενήσει σκληρό δίσκο στο εσωτερικό του και αναπαράγει έως και αρχεία εικόνας 3D.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ