Google TV, μέσω Logitech Revue

Τηλεόραση και Internet... επιτέλους μαζί!

Το γεγονός ότι το Revue "Δικτυώνει" αληθινά μία οποιαδήποτε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας - και όχι μόνο αυτές που έχουν τις δικές τους υπηρεσίες γι' αυτό το σκοπό - ανοίγει όλων των ειδών τις προοπτικές και χρήσεις. Η Logitech, για παράδειγμα, προσφέρει ως αξεσουάρ του Revue μία ειδική Webcam - η οποία προσαρμόζεται στο πάνω μέρος της τηλεόρασης όπως οι αντίστοιχες των PC σε monitor - ώστε να προσφέρει πλήρεις δυνατότητες τηλεδιάσκεψης στο σαλόνι. H ειδική αυτή Webcam επιτρέπει video conferencing σε ανάλυση 720p, με στερεοφωνικό, καθαρό ήχο. Τη λειτουργία αυτή μπορούν να αξιοποιήσουν οι κάτοχοι Revue όχι μόνο με άλλους κατόχους Revue, αλλά και με οποιοδήποτε κάτοχο Η/Υ έχει εγκαταστήσει το ειδικό δωρεάν λογισμικό της Logitech σε PC ή Mac.

To Revue συνοδεύεται από ένα ειδικό πληκτρολόγιο, σχεδιασμένο για χρήση στο σαλόνι, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με ένα... άψογου στυλ, πολύ μικρότερο, ως αξεσουάρ. Αυτή καθ' αυτή η συσκευή προσφέρει τόσο ενσύρματη όσο και ασύρματη διασύνδεση, διπλές θύρες USB για σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων (γι' αναπαραγωγή των multimedia αρχείων που αναφέραμε), αλλά και οπτική θύρα για σύνδεση με ενισχυτές και απόδοση ήχου 5.1 σε home cinema. Η Logitech προσφέρει, δε, δωρεάν εφαρμογές για iPhone ή Android, οι οποίες μετατρέπουν τα κινητά τηλέφωνα ή φορητά player που στηρίζονται σε αυτά τα λειτουργικά, σε πλήρη τηλεχειριστήρια.

Η Logitech σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Revue και τα περιφερειακά του στο εμπόριο στα τέλη του μήνα - οι προπαραγγελίες σε αλυσίδες όπως αυτή των Best Buy έχουν ήδη ξεκινήσει. Η ελβετική εταιρεία έχει ορίσει την τιμή πώλησης του Revue στα $299 και των περιφερειακών του στα $149, γεγονός που έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με το αν είναι υψηλά τιμολογήμένα ή όχι τα προϊόντα αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Google TV προσφέρεται σε μορφή περιφερειακού για όλες τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας από τη Logitech, η Sony όμως σκοπεύει να κυκλοφορήσει - όπως έχουμε ήδη αναφέρει - τηλεοράσεις Bravia με ενσωματωμένη υποστήριξη στην υπηρεσία αυτή μέχρι το Νοέμβριο.

Μετά από επικοινωνία που είχε το Αθηνόραμα Digital με τη Logitech Greece, διασταύρωσε μία σειρά από στοιχεία που αφορούν στο ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση ελληνικό κοινό. Το Revue, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή της ελβετικής εταιρείας, αυτή τη στιγμή αφορά μόνο στην αμερικανική αγορά. Ως σημαντικότερος λόγος γι' αυτό προβάλλεται όχι μόνο η υψηλή διείσδυση των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας στις ΗΠΑ (άνω του 60%), αλλά και η συνεργασία της Google με αμιγώς αμερικανικής προέλευσης συνεργάτες τηλεοπτικού περιεχομένου (HBO, NBC κλπ). Η Logitech προτίθεται, ωστόσο, να διαθέσει το Revue και σε "μερικές ακόμη αγορές" το 2011, υποθέτουμε αν η Google συγκεντρώσει (αλλά και μόνο με το δωρεάν Δικτυακό περιεχόμενο του YouTube και τα apps να αξιοποιούσαμε με αυτό... καθόλου δεν θα μας πείραζε). Αμέσως μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, φυσικά τις δημοσιεύουμε. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ