Windows 8.1 στα τέλη Αυγούστου

Εντός προγράμματος η Microsoft για τη διάθεση της αναβάθμισης

Όπως συχνά χαρακτηρίζουν τέτοιες περιπτώσεις τα... δημοσιογραφικά κλισέ, "πιστή στο ραντεβού της" με την περίοδο της επανόδου στα σχολεία και την εορταστική των Χριστουγέννων φαίνεται να είναι η Microsoft με τα Windows 8.1. Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα την πρόθεσή της να παραδώσει στους κατασκευαστές την τελική έκδοση της σημαντικής αυτής αναβάθμισης του πολυσυζητημένου λειτουργικού της έως το τέλος Αυγούστου. Το αρχικό πλάνο είχε τοποθετήσει την "πρακτικά έτοιμη" (RΤΜ) έκδοση των Windows 8.1 στις αρχές Αυγούστου, όμως η δοκιμαστική έκδοση που προσέφερε ελεύθερα και στο ευρύ κοινό η Microsoft περιέχει ακόμη έναν αριθμό από ατέλειες και μικροπροβλήματα, που θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για να διορθωθούν.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο κέντρο αποφάσεων του Redmond, η Microsoft είναι πολύ πιθανό να μην επιλέξει τη διάθεση της αναβάθμισης 8.1 "σε δύο φάσεις", όπως είχε κάνει με τα Windows 8. Με άλλα λόγια, αυτή τη φορά υπάρχει η πρόθεση να διατεθεί η αναβάθμιση μέσα από την υπηρεσία Windows Update, για το ευρύτερο κοινό δηλαδή, σχεδόν ταυτόχρονα σε σχέση με τη διάθεση των Windows 8.1 στους κατασκευαστές. Αυτή η προσέγγιση είναι "δικαιότερη", μεν, πρακτικά σημαίνει ωστόσο ότι το κοινό θα χρειαστεί να κάνει και μία σειρά από μικρά διορθωτικά updates το πρώτο διάστημα, καθώς κάποια "θέματα" θα συνεχίσουν να ανακαλύπτονται και μετά την εγκατάσταση των 8.1 σε πλειάδα διαφορετικών υλοποιήσεων και συνθέσεων που οι κατασκευαστές θα προσφέρουν.

Αυτό που απομένει ν' αποδειχθεί, σε κάθε περίπτωση, είναι φυσικά το πιο σημαντικό: θα "καθησυχάσει" την προβληματισμένη αγορά των PC η αναβάθμιση των Windows 8.1, αφού σε σημαντικό ποσοστό σε αυτές ακριβώς τις "γκρίνιες" απαντά με τις σχετικές βελτιώσεις; Πολλοί αναλυτές θεωρούν πως, ακόμη και με το θετικό αυτό update, η καθοδική πορεία στις πωλήσεις των "παραδοσιακών" PC - που έχουν "πληγεί" από τις αντίστοιχα ανοδικές πωλήσεις των tablets και των smartphones - δεν θα επιβραδυνθεί σημαντικά. Από την άλλη, τα Windows 8.1 θα έλθουν σε μία χρονική στιγμή σαφώς ωριμότερη όσον αφορά στον αριθμό και την ποικιλία συσκευών που δεν χαρακτηρίζονται ως "παραδοσιακά PC", αλλά είνα tablet, πανάλαφρα laptop ή συνδυασμοί τους. Πέρυσι η έλλειψη των συσκευών αυτών, όταν τα Windows 8 ξεκινούσαν, είχε σαφέστατα αρνητικό αντίκτυπο και στο λειτουργικό της Microsoft. Το φθινόπωρο η... ώρα της αλήθειας, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ