Wikipad 7: προώθηση και κλήρωση

Tablet που προσφέρει και τα δύο είδη χειρισμού για games ταυτόχρονα, διαθέσιμο - κι ίσως μπορείς να το κερδίσεις!

Άρθρα επί άρθρων (επί άρθρων) έχουν γραφτεί σχετικά με την απόσταση που χωρίζει τα "παραδοσιακά" φορητά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, όπως τα Nintendo 3DS και Sony PlayStation Vita, από τα tablet τύπου Apple iPad ή Google Nexus - και, σε όλα σχεδόν, το τελικό συμπέρασμα είναι πως η απόσταση αυτή παραμένει ακριβώς επειδή τα συστήματα χειρισμού των συσκευών αυτών είναι εντελώς διαφορετικά. Αν μπορούσε να έχει, ωστόσο, κανείς... και τα δύο στη διάθεσή του, δηλαδή και τον έλεγχο με την οθόνη αφής και τον έλεγχο με joystick και πλήκτρα;

Αυτή είναι η προσέγγιση που προτείνει το Wikipad, ένα tablet που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην ελληνική αγορά μετά από πολλά υποσχόμενη διαδρομή στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο tablet έχει σχεδιαστεί ειδικά για gaming - χωρίς να στερείται καμία από τις συνήθεις λειτουργίες ενός τυπικού προϊόντος της κατηγορίας. Μπορεί δηλαδή, σε πρώτο επίπεδο, να λειτουργήσει όπως οποιοδήποτε άλλο tablet στηριγμένο σε Android, αξιοποιώντας apps και games που φιλοξενούνται στο Google Play μέσω της οθόνης αφής του. Με οθόνη διαγωνίου 7 ιντσών και ανάλυσης 1280x800 pixel, τεχνολογίας IPS, απεικονίζει ποιοτικά όλων των ειδών τις εφαρμογές χωρίς πρόβλημα.

Τα πράγματα γίνονται, ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέροντα όταν ο κάτοχος του Wikipad συνδέσει το tablet με την ειδική επέκταση χειρισμού που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του. Αυτή φέρει διπλούς αναλογικούς μοχλούς, ψηφιακό πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων, πλήκτρα "σκανδάλες" και τέσσερα πλήκτρα ενεργειών, όπως π.χ. το PlayStation Vita, προσαρμοσμένους στο σχήμα του tablet. H εταιρεία κατασκευής του Wikipad έχει φροντίσει να συμπεριλάβει και σχετικό λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στα games του Android να αναγνωρίζουν την επέκταση χειρισμού και να αξιοποιούν αυτήν αντί της οθόνης αφής. Το Wikipad, άλλωστε, είναι στηριγμένο στον επεξεργαστή Tegra της nVidia, ο οποίος ειδικεύεται στην επεξεργασία 3D γραφικών. Το αποτέλεσμα: θεαματικά games για Android, σε ευδιάκριτη οθόνη, αλλά με το χειρισμό που έχουμε συνηθίσει από τα οικιακά συστήματα διασκέδασης όπως τα PlayStation και Xbox!

Ως tablet γενικών καθηκόντων, άλλωστε, το Wikipad είναι πλήρως εξοπλισμένο: ο αποθηκευτικός του χώρος των 16 GB μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης microSD, η ασύρματη σύνδεση στο Internet ή με άλλες συσκευές γίνεται ταχύτατα (μέσω Wi-Fi N και Bluetooth 4.0 αντίστοιχα), ενώ η θύρα HDMI out προσφέρει τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με τηλεοράσεις για θέαση ταινιών εκεί - ή και για gaming σε... ακόμη περισσότερες ίντσες, φυσικά! Το Wikipad διατίθεται σε πλήθος παραδοσιακών και online καταστημάτων στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €219. Αυτόν τον καιρό, πάντως, η εταιρεία διάθεσής του έχει διοργανώσει σχετική προωθητική ενέργεια στο Facebook δίνοντας την ευκαιρία σε 5 τυχερούς ή τυχερές να αποκτήσουν το δικό τους Wikipad. Λες να...; Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ