Sony Vaio L Series

Ευαίσθητο... στο άγγιγμα, κατάλληλο για όλους!

Στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών θα υπάρχουν πάντα (ελπίζουμε!) χρήστες που είτε έχουν τη γνώση να συναρμολογήσουν μόνοι τους ένα PC, είτε να παραγγείλουν ένα με υποσυστήματα και χαρακτηριστικά ακριβώς όπως τα θέλουν. Η χρήση ενός H/Y στο σπίτι, όμως, διευρύνεται πια και σε ανθρώπους που δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για κάτι από τα δύο παραπάνω. Στα μάτια του κοινού αυτού οι λεγόμενοι υπολογιστές all-in-one (που ενσωματώνουν στην οθόνη τους... όλο το PC και διατίθενται με συγκεκριμένες προδιαγραφές) είναι σαφώς προτιμότεροι. Και δικαίως: η επιτυχία των iMac της Apple δεν είναι τυχαία, αφού προσφέρει σε συμπαγή, κομψή μορφή το 90% των όσων θα ζητούσε κανείς από έναν τυπικό υπολογιστή για το σπίτι. Ουκ ολίγοι κατασκευαστές PC έχουν διαθέσει στην αγορά αντίστοιχους Η/Υ με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία, ενίοτε όμως χρειάζεται η εμπειρία ενός κατασκευαστή καταναλωτικών ηλεκτρονικών για να "κάνει τη διαφορά" με τη δική του πρόταση. Και το νέο Sony Vaio L δείχνει ικανό να πετύχει ακριβώς αυτό, αν κρίνουμε από τις εντυπώσεις που αποκτήσαμε χρησιμοποιώντας το.

Η πρώτη μας επαφή με το Vaio που εγκαινιάζει την παρουσία των desktop μοντέλων της Sony στην ελληνική αγορά είχε γίνει το Μάρτιο στη σχετική εκδήλωση, όμως εδώ και μία εβδομάδα περίπου το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για δουλειά και παιχνίδι. Όπως αποδεικνύεται είναι, τελικά, απαραίτητο να περάσει κανείς κάποιες ώρες χρήσης με το Vaio L, καθώς... η πρώτη εντύπωση δεν είναι απαραίτητα αυτή που παραμένει στη συνέχεια! Αρχικά θυμίζει σε πολλά τα all-in-one των Hewlett Packard, Acer και MSI που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Στη συνέχεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και γίνεται κατανοητό το γιατί η Sony Hellas διάλεξε να προωθήσει αυτό το μοντέλο κι όχι προηγούμενα. Και, αρκετές ώρες αργότερα, γίνεται επίσης κατανοητό πως ναι, αυτό το PC μπορεί να γίνει το βασικό και μόνο για μία ολόκληρη οικογένεια - κάτω, ωστόσο, από προϋποθέσεις και κάνοντας συγκεκριμένες παραδοχές.

Από τα απλά και προφανή, λοιπόν: το Vaio L ουσιαστικά... "κρύβεται", όπως όλα τα all-in-one, όλο πίσω από την οθόνη του - αξίζει λοιπόν να σταθεί κανείς για λίγο σ' αυτήν. Ανάλυσης FullHD και διαγωνίου 24 ιντσών, η οθόνη αυτή είναι μεν ποιοτική στην απεικόνιση που προσφέρει, αλλά χαρακτηρίζεται από το... σήμα κατατεθέν των οθονών της Apple: η επιφάνειά της γυαλίζει και (ανάλογα με το πού βρίσκεται η κύρια φωτεινή πηγή στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί) οι αντανακλάσεις είτε είναι περιορισμένες και συνηθίζονται, είτε στερούν από την εικόνα σαφήνεια και ενίοτε εκνευρίζουν. Το πού θα τοποθετηθεί αυτό το PC, με άλλα λόγια, έχει μεγάλη σημασία: με την οθόνη γυρισμένη π.χ. προς την κατεύθυνση ενός παραθύρου, ο χρήστης ενός Vaio L απλώς δεν θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη οθόνη όσο τής αξίζει. Εκτός αν το χρησιμοποιεί πάντα βραδυνές ώρες, δηλαδή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ