Sony Vaio F21

3D laptop, και... top ούτως ή άλλως!

Είδος: Laptop
Τιμή: €1899,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Η Sony είναι μία από εκείνες τις εταιρείες που πιστεύει στην προοπτική της εικόνας 3D και τις εφαρμογές της σε όλων των ειδών τα προϊόντα - και το έχει αποδείξει το τελευταίο δωδεκάμηνο διαθέτοντας στην αγορά όχι μόνο 3D τηλεοράσεις ή Blu-ray player, αλλά και ενισχυτές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συστήματα home cinema και προβολείς. Έχει, δε, φροντίσει να προικίσει με δυνατότητες 3D το δημοφιλέστερο προϊόν της αυτή τη στιγμή, το PlayStation3. Ποιά προϊοντική κατηγορία έλειπε από τις προαναφερθείσες; Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φυσικά, και δη οι φορητοί, όπου η Sony έχει εδώ και πολλά χρόνια κορυφαία παρουσία με τις σειρές των Vaio. Η σειρά F εξ αυτών παραμένει η ισχυρότερή της - τα περυσινά F11/F12 είναι από τα καλύτερα laptop που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ - και, αναμενόμενα, αυτή η σειρά είναι που φιλοξενεί και το πρώτο 3D laptop της Sony: το F21. Περάσαμε δέκα ημέρες μαζί του και στις επόμενες παραγράφους μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη χρήση του.

Ο σχεδιασμός του νέου F διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τα παρελθόντα: οι γραμμές του είναι περισσότερο μοντέρνες και επιθετικές, με στρογγυλεμμένες γωνίες αλλά σαφείς ακμές - όχι τυχαία, θυμίζουν σε πολλά πράγματα το υπέροχο Monolithic Design της Sony για τις τηλεοράσεις Bravia. Όσον αφορά στο εξωτερικό περίβλημα, σε ένα βαθμό... monolithic είναι και το μέγεθός του, το οποίο είναι ευδιάκριτα μεγαλύτερο από αυτό του περυσινού F11/F12. Υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό και θα εξηγηθεί στη συνέχεια, το F21 πάντως ανήκει αναμφίβολα στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών desktop replacement: είναι το laptop που έχει σχεδόν μόνιμη θέση σε ένα γραφείο, όχι το laptop που μεταφέρει κανείς μαζί του καθημερινά. Από την άλλη, οι προδιαγραφές και οι κύριες χρήσεις του αντιστοιχούν σε αυτό το ρόλο ούτως ή άλλως, οπότε... μεγάλο μέγεθος αλλά κανένα μεγάλο θέμα, τελικά.

Το γεγονός, πάντως, ότι πρόκειται για κορυφαία πρόταση διαφαίνεται από κάθε στοιχείο του F21, από τα πρώτα κιόλας λεπτά που το περιεργάζεται κανείς. Η ποιότητα κατασκευής του δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κριτική - μόνο το τυπικό παράπονο για τις δαχτυλιές που... έλκει η μαύρη λάκα του περιβλήματος μπορούμε να εκφράσουμε, αλλά τίποτε άλλο. Το πληκτρολόγιο είναι πλήρους μεγέθους, άνετο στη χρήση, συμπεριλαμβάνει αριθμητικό και ειδικά πλήκτρα αναπαραγωγής multimedia περιεχομένου. Είναι μάλιστα και υποφωτιζόμενο ώστε να διευκολύνει τη χρήση του laptop σε χαμηλό φωτισμό ή στο σκοτάδι (εννοείται πως μπορεί να απενεργοποιηθεί). Το trackpad, επίσης, είναι μεγάλο σε μέγεθος και εξαιρετικό σε απόκριση και ακρίβεια - υποστηρίζει, δε, και κινήσεις πίεσης σε πολλαπλά σημεία, όπως τα smartphones, για συγκεκριμένες λειτουργίες στα Windows και σε εφαρμογές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ