Sony: νέο tablet, άλλη... Xperia!

H ιαπωνική εταιρεία αντεπιτίθεται με εντυπωσιακή πρόταση. Λεπτομέρειες.

Μια εταιρεία τόσο έμπειρη στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών όσο η Sony είναι, εν τέλει, σχεδόν... νομοτελειακό πως θα επιτύχει αυτό που θέλει και χρειάζεται σε μία προϊοντική κατηγορία - έστω κι αν χρειαστεί κάποιο χρόνο γι' αυτό. Το πρώτο της tablet, για παράδειγμα, το Tablet S, είχε διαφόρων ειδών "θέματα" (στη χώρα μας δεν διετέθη ποτέ επίσημα), ενώ το δεύτερο, το Xperia Tablet S, διόρθωσε τα "θέματα" αλλά δεν κατόρθωσε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες άλλα tablet με Android, παρά τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και το ειδικό συνοδευτικό software της Sony. Η ιαπωνική εταιρεία σχεδίασε έτσι την επόμενή της πρόταση εξ αρχής, χωρίς να κρατήσει τίποτε από το παρελθόν design των "S". Και απ' ότι φαίνεται... πολύ καλά έκανε, καθώς το νέο Xperia Tablet Z είναι το ομορφότερο "ανδροειδές" tablet που έχουμε δει μέχρι στιγμής, και μάλιστα με διαφορά!

Το Tablet Z φέρει οθόνη διαγωνίου 10.1 ιντσών και ανάλυσης 1920x1200 pixel - όχι την υψηλότερη στην κατηγορία, μα σίγουρα αξιολογότατη - ενώ στηρίζεται σε ταχύτατο τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2 GB μνήμης λειτουργίας. Προσφέρει 32 GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω καρτών μνήμης microSD, καθώς και ικανότατη κάμερα των 8 Megapixel που αξιοποιεί το σύστημα Exmor των ψηφιακών φωτογραφικών της Sony (συνεχίζουμε να μην θεωρούμε ιδιαίτερο πλεονέκτημα ενός tablet την κάμερά του... όμως είναι βέβαιο πως η ιαπωνική εταιρεία θα προωθήσει σημαντικά το στοιχείο αυτό). Η Sony υπογραμμίζει και το σύστημα απόδοσης ήχου του, το οποίο ονομάζει "S-Force Front Surround 3D" υποννοώντας πως ο ήχος αυτός έχει ιδιότητες κατευθυντικές (για να είμαστε ειλικρινείς θα μάς ήταν αρκετό να ήταν απλώς δυνατός και καθαρός... όπως δεν είναι σε κανένα tablet σχεδόν). Η νέα πρόταση της Sony θα προσφέρεται και σε εκδόσεις με ενσωματωμένο κύκλωμα ασύρματης σύνδεσης σε δίκτυα 3G/4G, καθώς και σε εκδοχές μαύρου ή λευκού χρώματος.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο του Tablet Z εντοπίζεται στο πόσο απίθανα λεπτό είναι: το λεπτότερο αυτή τη στιγμή tablet της αγοράς, το iPad Mini, έχει πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά και - όπως θα πιστοποιήσει οποισδήποτε το έχει κρατήσει για μερικά λεπτά - η αίσθηση που αποπνέει στη χρήση είναι εκπληκτική εξαιτίας αυτού του γεγονότος και του μικρού βάρους του. Ε, το Tablet Z έχει πάχος... 6.9 χιλιοστά, κάτι που θα χαρακτηρίζαμε ως εξαιρετικά δύσκολο για tablet των 10 ιντσών πριν από μερικούς μήνες. Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, λοιπόν, γιατί ανυπομονούμε να το δούμε από κοντά... έστω κι αν θα χρειαστεί πιθανώς να περιμένουμε για κάτι τέτοιο, καθώς το Tablet Z έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί μόνο για την ιαπωνική αγορά. Σημαντικό στοιχείο που δεν ανακοινώθηκε, άλλωστε, είναι και αυτό της τιμής πώλησής του. Κρατάμε λοιπόν τα εντυπωσιακά τεχνικά του στοιχεία για την ώρα και θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες, αμέσως μόλις αυτές γνωστοποιηθούν. Ελπίζουμε σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ