Netgear WNDR 3800

Για υψηλές απαιτήσεις, σε... αντίστοιχη τιμή

Είδος: Άλλα
Τιμή: €179,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Amazon UK

Μετρήστε, έτσι "στα γρήγορα". Όχι, μετρήστε. Πόσες συσκευές τεχνολογίας του σπιτιού αξιοποιούν ή απαξάπαντος χρειάζονται ασύρματη σύνδεση με το Internet; Από τα laptop, τα tablet και τα smartphones, μέχρι τις τηλεοράσεις, τα Blu-ray player, τα media player και τα φορητά συστήματα διασκέδασης, τα προϊόντα που έχουν αυξηθεί... εκθετικά σε αριθμό την τελευταία διετία. Ακόμη και τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας, όπως τα PS3, Xbox 360 και Wii, ε, καλό θα ήταν να συνδέονται πλέον ασύρματα (λιγότερα καλώδια στο σαλόνι). Έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι μέρες που μία ενσύρματη σύνδεση από την όποια συσκευή διασύνδεσης (modem/router) προσέφερε δωρεάν ο εκάστοτε πάροχος, προς π.χ. το ένα και μόνο desktop PC του σπιτιού, ήταν αρκετή. Κι ενώ κάποτε η αγορά ενός εξειδικευμένου router - με μόνη αποστολή να χειρίζεται και να διανείμει, όχι να φέρνει στο σπίτι το Internet, όπως το modem - ήταν θέμα σχετικό "με τους ψαγμένους", δεν είναι πια.

Κάπως έτσι έρχονται στο προσκήνιο προϊόντα όπως το WNDR 3800 της Netgear. Δεν αναλαμβάνει να συνδέσει ένα σπίτι με το Internet, γι' αυτό αρκεί και το όποιο modem προσφέρουν οι πάροχοι. Από τη στιγμή που το ίδιο συνδεθεί όμως με το modem, το 3800 αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα - και πολλά περισσότερα. Για τους γνωρίζοντες, δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από τον διάδοχο του διάσημου WNDR 3700 N600, ενός από τα καλύτερα router του 2011 - και από πολλές απόψεις είναι ο "μεγάλος αδελφός του".

Εξωτερικά τα δύο router είναι παρόμοια, με μόνη διαφορά το χρώμα της πρόσοψης. Tο 3800 ενσωματώνει όμως τη διπλάσια μνήμη, 128 ΜΒ αντί για 64, γεγονός που (ίσως) του επιτρέπει να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά. Για τους χρήστες με απαιτήσεις, πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι το ReadyShare Cloud, που τούς επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε κάποιο σκληρό δίσκο USB συνδεδεμένο στο 3800, απ' οπουδήποτε έχουν πρόσβαση στο Internet. Αυτό σημαίνει... και εκτός σπιτιού, φυσικά, όπου επίσης μπορούν να αξιοποιηθούν οι νέες "συνοδευτικές" εφαρμογές της συσκευής για iOS και Android (κόστους €2 και κάτι όμως). Για εκείνους που εστιάζουν στην απόδοση του router... εντός σπιτιού, δε, σημαντική είναι η νέα λειτουργία Clear Channel, η οποία αναλαμβάνει να βρει κανάλι Wi-Fi χωρίς παρεμβολές και να το προσφέρει όποτε μία νέα συσκευή το ζητήσει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ