Steam: μεγάλες εκπτώσεις σε κορυφαία games

Η καθιερωμένη ανοιξιάτικη περίοδος προσφορών σε όλων των ειδών τις παραγωγές για PC, ακόμη και πολύ πρόσφατες

Ναι, τα PlayStation5 και Xbox Series X προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά: προσωπικό υπολογιστή ικανό να αποδώσει ικανοποιητικά σε όλα τα σύγχρονα games με κόστος σύνθεσης τα... €449 είναι πρακτικά αδύνατο να συνθέσει κανείς, όσο κι αν ψάξει για τα σχετικά υποσυστήματα. Τα games των PlayStation ή Xbox, ωστόσο, κοστίζουν συνήθως περισσότερο (και για περισσότερο καιρό) απ' ότι τα αντίστοιχα για PC, γεγονός που κάθε χρόνο φροντίζει να υπογραμμίσει η Valve με τις μεγάλες εκπτώσεις που κάνει στο δημοφιλές της Δικτυακό κατάστημα, το Steam. Τέτοια προωθητική ενέργεια εκπτώσεων, καθιερωμένη σε αυτό το σημείο της άνοιξης κάθε χρόνο, μόλις ξεκίνησε η αμερικανική εταιρεία... και είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών - που η Valve ονομάζει απλώς Steam Spring Sale - εκατοντάδες παλιότερα και νέα PC games κάθε είδους έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 30% "και πάνω", με ορισμένα ν' αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 95% (!). Αυτό σημαίνει πως πολλοί ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €14.99-€19.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή €4.99, ενώ φθηνότερα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και AAA games "εσοδείας 2023", πλήρους κόστους ως σχετικά νέες κυκλοφορίες (€59.99), δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 35%-50% ή και υψηλότερες για λίγες μόνο ημέρες.

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει κάποιο από τα "πακέτα" που ετοιμάζουν οι παραγωγοί PC games ειδικά για την Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλα τα Resident Evil, τα Halo, τα Hitman, τα Civilization κλπ. - οι οικονομίες κλίμακος μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ειδικές τιμές κάνουν στο πλαίσιο της Steam Spring Sale και οι μεγάλες εκδότριες, όπως π.χ. η Electronic Arts ή Capcom, συγκεντρώνοντας δημοφιλή games τους μαζί με πρόσθετο εμπορικό περιεχόμενο γι' αυτά (DLC) με μειωμένο κόστος.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις πάμπολλες προσφορές games στο πλαίσιο της νέας Steam Spring Sale ξεχώριζαν αυτές για τα EA Sports FC 24 (€14), The Talos Principle 2 (€17), Street Fighter 6 (€40), Robocop: Rogue City (€30), Disney Dreamlight Valley (€30), Control Ultimate Edition (€10), Mass Effect Legendary Edition (€9), Middle Earth: Shadow of War (€7), Star Wars Jedi: Fallen Order (€4) και Hellblade: Senua's Sacrifice (€3), αλλά και πολλές άλλες σε παραγωγές του 2021 και 2022 με σημαντικά μειωμένες ή... απίθανα μειωμένες τιμές.

Οι τρέχουσες εκπτώσεις της Steam Spring Sale θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 21/3 και επειδή θα προστίθενται στο μεσοδιάστημα συνεχώς νέες προσφορές, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας. Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ