Logitech Wireless Solar Keyboard K750

Πληκτρολόγιο με... απεριόριστη αυτονομία...; Want!

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €79,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

H Logitech είναι ίσως η μοναδική εταιρεία που μπορεί να ισχυριστεί πως έχει... εξαντλήσει το θέμα "πληκτρολόγια": από τα απλά για συνήθη χρήση στο γραφείο, μέχρι τα πλέον περίπλοκα κι εξοπλισμένα για gamers ή τα πλέον στυλάτα για χρήση στο σαλόνι, τα προϊόντα της σε αυτήν την κατηγορία είναι όχι μόνο πολυπληθή, αλλά και - με πανελάχιστες εξαιρέσεις - το καθένα κορυφαίο στον τομέα του. Οι Ελβετοί, ωστόσο, εννοούν (και καλά κάνουν) να φέρνουν νέα στοιχεία στο προσκήνιο της συγκεκριμένης κατηγορίας, ώστε η εξέλιξή της συνολικά να μην σταματά. Και φέτος έχουν καινούργια πρόταση για ένα από τα σημαντικότερα θέματα των ασύρματων πληκτρολογίων: την αυτονομία τους. Στο κέντρο της πρότασης, δε; Το... φως!

Φως και πληκτρολόγια στην ίδια πρόταση δεν συνδυάζονται εύκολα, φυσικά, γι' αυτό επεξηγούμε αμέσως τί είναι το Logitech K750: όπως τα ηλιακά ρολόγια και τα ηλιακά "κομπιουτεράκια" αντλούν ενέργεια από το ηλιακό φως αξιοποιώντας κυψέλες αντίστοιχες ενός ηλιακού... θερμοσίφωνα, έτσι και το καινούργιο ασύρματο πληκτρολόγιο της ελβετικής εταιρείας φέρει τέτοιες κυψέλες στην επιφάνειά του για να επιτύχει το ίδιο. Όχι μόνο, μάλιστα, με ηλιακό φως, αλλά και με τεχνητό, όπως π.χ. αυτό μίας ηλεκτρικής λάμπας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται μπαταρίες για να λειτουργήσει και, θεωρητικά, η αυτονομία του είναι... παντοτινή, αρκεί να εκτίθεται στον ήλιο σε τακτά χρονικά διαστήματα! Είναι βεβαίως το πρώτο προϊόν του είδους του και η υλοποίηση μιας ιδέας τόσο καλής, και τόσο προφανούς, που ειλικρινά απορούμε που... δεν το είχε επιχειρήσει κανείς άλλος μέχρι σήμερα.

Τα εύσημα, σε κάθε περίπτωση, ανήκουν σαφέστατα στη Logitech - και όχι μόνο από τους οικολόγους ανάμεσά μας. Το K750 τυγχάνει να είναι ένα από τα πληρέστερα, καλύτερα κατασκευασμένα πληκτρολόγια που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ: απίθανα λεπτό και ελαφρύ αλλά όχι λιγότερο ανθεκτικό, ποιοτικότατο όσον αφορά στα υλικά που το απαρτίζουν και τη συναρμογή τους, εξαιρετικό στην αίσθηση κατά τη χρήση - μαλακά και αθόρυβα πλήκτρα, με αρκετή όμως αντίσταση και διαδρομή - και αντικειμενικά καλαίσθητης σχεδίασης. Είναι, με άλλα λόγια ένα προϊόν που δεν προβάλλει μόνο ένα συγκεκριμένο συγκριτικό πλεονέκτημα ως λόγο αγοράς, αλλά χαρακτηρίζεται από ποιότητα σε όλα τα στοιχεία του - ό,τι θα περίμενε κανείς από τη ζώνη τιμής στην οποία ανήκει, αλλά και από ένα premium πληκτρολόγιο γενικότερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ