Logitech Lift

Διαφορετική προσέγγιση στην εργονομία, άκρως επιτυχής

Οι διαφορές ανάμεσα στο Lift και το ήδη υπάρχον - κι αυτό εκπληκτικό αλλά ακριβότερο - MX Vertical εντοπίζονται σε τρία στοιχεία: στο μέγεθος, το βάρος και την μπαταρία. Το MX Vertical έχει ολοφάνερα σχεδιαστεί για μεγάλα χέρια, ενώ το Lift για μεσαία και μικρά (κάτι στο οποίο συνηγορεί και το γεγονός ότι το δεύτερο προσφέρεται σε τρία χρώματα ενώ το πρώτο μόνο σε ένα). Το Lift επίσης είναι ελαφρύτερο γιατί λειτουργεί με μία απλή μπαταρία ΑΑ (ενώ το MX Vertical έχει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη). Η Logitech υποστηρίζει πως αυτή η μία μπαταρία ΑΑ μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια (!), κάτι που φυσικά δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε - αλλά, μεταξύ μας, και έναν ολόκληρο χρόνο να διαρκεί, είμαστε ικανοποιημένοι.

Υπάρχει και κάτι ακόμη, δε, που το MX Vertical δεν προσφέρει: έκδοση ειδικά για αριστερόχειρες, τους οποίους ομολογουμένως οι κατασκευαστές συχνά παραμελούν.

Πέρα από το πόσο εντυπωσιακά άνετο είναι σε πολύωρη χρήση, πώς αποδίδει το Lift ως καταδεικτικό και περιφερειακό για προσωπικούς υπολογιστές; Πάρα πολύ καλά. Η εγκατάσταση κι αρχική του ρύθμιση είναι πολύ εύκολες, η διαχείρισή του και λεπτομερής προσαρμογή των λειτουργιών του με το λογισμικό Logi Options Plus επίσης, ενώ κατά την χρήση είναι απολύτως αθόρυβο (σαφώς θετικό στα μάτια όλων εκτός εκείνων που... τούς αρέσει το "κλίκι κλίκι" των πλήκτρων σε ένα mouse υποθέτουμε!). Όπως και άλλα τέτοια προϊόντα της Logitech, μπορεί να συνδεθεί με έως και 3 συσκευές ταυτόχρονα μέσω Bluetooth κι ο χρήστης να εναλλάσσει την ενεργή μεταξύ τους με ένα πλήκτρο (ακόμη και με μία τέταρτη με τον συνοδευτικό δέκτη USB).

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα περιθώριο για παράπονο όσον αφορά στο Lift; Παραδόξως... ναι, δεν υπάρχει, σίγουρα όχι μεγάλο. Ορισμένοι χρήστες υποθέτουμε πως ίσως θα προτιμούσαν το περιφερειακό της Logitech να είναι κάπως βαρύτερο, καθώς μερικές φορές δίνει την εντύπωση πως κινείται με... υπερβολική ευκολία σχεδόν πάνω στο γραφείο (ή στο πολύ καλό Studio Desk Mat της εταιρείας που επίσης αξιολογήσαμε δοκιμάζοντας το Lift). Κάποιοι άλλοι χρήστες ίσως θα προτιμούσαν το Lift να ενσωματώνει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, όπως το MX Vertical, για λόγους που σχετίζονται καθαρά με την περιβαλλοντική μόλυνση και την αντιμετώπισή της.

Γι' αυτό όμως που επιδιώκει να επιτύχει - να λειτουργήσει ως ένα επαγγελματικό, ακριβές καταδεικτικό που κάνει την δουλειά ευκολότερη όντας περισσότερο άνετο στην εντατική, συνεχόμενη χρήση - το Lift είναι πρακτικά τέλειο. Για τους καταναλωτές με μεγαλύτερα χέρια το MX Vertical είναι μάλλον προτιμότερο, αλλά οποιοσδήποτε άλλος δουλεύει για πολλές ώρες σερί κάθε μέρα με mouse οφείλει στον εαυτό του να ρίξει μια ματιά στο Lift. Από πλευράς κόστους δεν ζητά στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα απ' ότι ένα κλασικό ποιοτικό mouse (€81.99 συνιστώμενη αλλά βρίσκεται στην αγορά και με λιγότερα), η ολοφάνερα περισσότερο αποτελεσματική όμως εργονομική του σχεδίαση το καθιστά καλύτερη επιλογή για τους καταναλωτές που χρειάζονται αυτήν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ