TP-Link Cloud Camera NC450

Παρακολούθηση χώρου μέρα και νύχτα, από παντού, εύκολα

Είδος: Άλλα
Τιμή: €124,99

Εταιρία: TP-Link
Διανομή: TP-Link Greece

To περιμέναμε επί χρόνια, βέβαια, αυτή η "συνδετική κόλλα" της τεχνολογίας, το Internet, να αποκτήσει καθοριστική σημασία στην εμπορική επιτυχία πολλών προϊοντικών κατηγοριών... κάποτε - όμως αυτό το "κάποτε" όχι μόνο ήλθε πολύ γρήγορα, αλλά εταιρείες του χώρου έχουν συνειδητά τοποθετήσει τις Δικτυακές λειτουργίες στο επίκεντρο της στρστηγικής τους, στηρίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις τύχες τους σε αυτές. Ενδεικτικό παράδειγμα η TP-Link: πρωταγωνίστρια στα προϊόντα Δικτυακής υποδομής για χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία το τελευταίο διάστημα όχι απλώς "επεκτείνεται" στην πολυσυζητημένη κατηγορία Internet of Things, αλλά το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσει στο μέλλον ελάχιστα πια πράγματα (κυρίως απλά αξεσουάρ) που δεν "δικτυώνονται" με κάποιον τρόπο. Η σειρά της των καμερών παρακολούθησης, για παράδειγμα, ονομάζεται Cloud Cameras και η NC450 είναι η καλύτερη ανάμεσα σ' αυτές. Ποιές είναι οι εντυπώσεις μας από την χρήση της;

Η συγκεκριμένη κάμερα καθιστά τις... σοβαρές της προθέσεις σαφείς από το άνοιγμα της συσκευασίας κιόλας: είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από κάθε άλλη έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν, συνοδεύεται από ειδικό στηρικτικό για τοίχο ή ταβάνι και έχει προβλέψει πως η τροφοδοσία της μπορεί να βρίσκεται μακριά από το σημείο τοποθέτησης, γι' αυτό προσφέρει και επέκταση διόλου ευκαταφρόνητη σε μήκος και για το καλώδιο ρεύματος. Για τις δοκιμές μας την τοποθετήσαμε... συμβατικά, μεν, δηλαδή πάνω σε ράφι, όμως η αλήθεια είναι πως ένα από τα πιο σημαντικά της χαρακτηριστικά - η δυνατότητά της να κινεί την κάμερα κατά 360 μοίρες στον οριζόντιο άξονα και κατά 150 στον κάθετο - βρίσκει ιδανική εφαρμογή όταν βρίσκεται κάπου ψηλά και "εποπτικά". Προαπαιτούμενο για να έχει ουσιαστικό νόημα κάτι τέτοιο είναι και ένας μεγάλος χώρος όπου θα τοποθετηθεί για να τον καλύψει βέβαια.


Σημαντικό, πάντως, θ' αποδειχθεί σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης και το γεγονός ότι η θύρα τοπικού δικτύου της NC450 είναι προδιαγραφών PoE (Power over Ethernet): με ένα καλώδιο, δηλαδή, μπορεί να δώσει κανείς και Δικτυακή σύνδεση, και ρεύμα σε αυτήν την Cloud Camera. Αρκεί να χρησιμοποιηθεί το, επίσης παρόν στην συσκευασία, ενδιάμεσο "παθητικό" τροφοδοτικό: συνδέεται το ίδιο σε ρεύμα και router, οπότε τοποθετώντας το κοντά στον δεύτερο, για την κάμερα αυτή καθ' αυτή χρειάζεται μόνο το τυπικό καλώδιο ενσύρματης δικτύωσης. Αυτή η δυνατότητα... απελευθερώνει πλήρως το NC450 ως προς την τοποθέτηση, καθώς καλώδιο Ethernet μπορεί να βρει κανείς σε δεκάδες μέτρα μήκος έτοιμο ή/και να το φτιάξει μόνος του εύκολα. Παρά το γεγονός ότι οι πιο πολλοί κάτοχοι του NC450 μάλλον θα το αξιοποιήσουν μέσω Wi-Fi, η ενσύρματη δικτύωση θα φανεί σίγουρα χρήσιμη εκεί όπου έχει γίνει εξ αρχής πρόβλεψη για τοποθέτηση κάμερας σε ένα ή περισσότερα σημεία μίας οικίας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ