LG: μεγάλη οθόνη 4Κ γενικής χρήσης

Αν και... κυρίως για δουλειά, είναι η αλήθεια, με πολλές δυνατότητες και σε σχετικά προσιτό κόστος

Τα προϊόντα απεικόνισης που τοποθετούνται πρακτικά ανάμεσα στα "παραδοσιακά" monitor για Η/Υ και τις... τηλεοράσεις αυξάνονται και πληθύνονται - και η LG, που έχει εκτενή εμπειρία και στις δύο αυτές κατηγορίες, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ακριβώς ένα τέτοιο νέο προϊόν. Η διαφορά με άλλες της παρόμοιες προτάσεις του παρελθόντος: με το LG 43UN700-B φιλοδοξεί να απευθυνθεί σε κοινό ευρύτερο από ποτέ, τόσο δηλαδή στους επαγγελματίες όσο και στους οικιακούς χρήστες με απαιτήσεις, παραμένοντας ωστόσο σε... γήινα επίπεδα κόστους - έστω κι αν μία οθόνη αυτού του τύπου εν τέλει δεν μπορεί να πετύχει και τους τρεις στόχους ταυτόχρονα.

Το LG 43UN700-B έχει διαγώνιο 42.5 ιντσών και ανάλυση 4Κ (3840x2160 pixels), ενσωματώνει οθόνη τεχνολογίας IPS και έξι διαφορετικές θύρες σύνδεσης στο πίσω μέρος της: τέσσερις HDMI (δύο έκδοσης 2.0 και δύο έκδοσης 1.4), μία DisplayPort (έκδοσης 1.4) αλλά και μία USB Type-C. Αυτή η τελευταία μπορεί να αξιοποιηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους, δηλαδή τόσο για απεικόνιση, όσο και για διαχείριση δεδομένων μέσω περιφερειακών συσκευών αλλά και για φόρτισή τους (διοχευτεύοντας μέχρι 60 Watt μάλιστα!). Την γκάμα των θυρών που προσφέρονται συμπληρώνουν δύο ακόμη USB 3.0 για σύνδεση πρόσθετων περιφερειακών αλλά και έξοδος ακουστικών.

Στο προωθητικό της υλικό η εταιρεία σωστά δίνει έμφαση στις λειτουργίες που βοηθούν στην επαγγελματική χρήση αυξάνοντας την παραγωγικότητα του κατόχου της: με την βοήθεια του συνοδευτικού λογισμικού αυτός μπορεί να διαχωρίζει την επιφάνεια του desktop όπως επιθυμεί και να εργάζεται με πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, μπορεί να έχει το περιεχόμενο μίας δεύτερης πηγής περιεχομένου "μέσα στην" εικόνα της κύριας πηγής (Picture-in-Picture) αλλά και να "χωρίζει στα τέσσερα" την οθόνη με κάθε "τέταρτό" της να απεικονίζει περιεχόμενο από ισάριθμες εξωτερικές πηγές (Picture-by--Picture). Όλα αυτά τα έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν, αλλά στις 42.5 ίντσες έχουν πολύ μεγαλύτερο νόημα από π.χ. τις 27 ή τις 32 ίντσες για προφανείς λόγους.

Η LG στο ίδιο υλικό προβάλλει την 43UN700-B ως κατάλληλη και για την απεικόνιση video games ή την θέαση ταινιών, αναφέροντας μάλιστα την συμβατότητα του προϊόντος με το πρότυπο HDR10. Αν και αυστηρά μιλώντας μπορεί φυσικά να αξιοποιηθεί και σε αυτά τα σενάρια χρήσης, η 43UN700-B με απόδοση φωτεινότητας στα 400 nits και "αντανακλαστικά" ανανέωσης οθόνης στα 8ms (GTG) η αλήθεια είναι πως δεν θα προσφέρει ούτε αξιοπρόσεκτη κινηματογραφική εικόνα ούτε κανενός είδους αβαντάζ στους gamers. Υπάρχουν άλλα προϊόντα (monitor και τηλεοράσεις) τόσο της ίδιας της LG όσο και άλλων κατασκευαστών, που είναι σχεδιασμένα για αυτές τις χρήσεις και όντως καλύπτουν με τρόπο σωστό και όχι ημιτελή τα σενάρια αυτά χρήσης.

Αν, άλλωστε, η LG 43UN700-B προσέφερε και τα τρία προαναφερθέντα σενάρια χρήσης με τρόπο τόσο ποιοτικό, θα ήταν... πρακτικά αδύνατο να κοστίζει μόλις €899, όσα ζητά δηλαδή στο εμπόριο (με αναζήτηση σε Δικτυακά καταστήματα μπορεί να βρεθεί και με λιγότερα). Τα χρήματα αυτά δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα σε μία αγορά που προσφέρει πια ουκ ολίγες προτάσεις σε μεγάλες οθόνες για επαγγελματική χρήση με κόστος ακόμη χαμηλότερο και πλησιέστερο στα €500. Η εκτενέστατη πάντως γκάμα τρόπων διασύνδεσης που προσφέρει η LG 43UN700-B, μαζί με το συνοδευτικό λογισμικό, την διαχείριση πολλαπλών πηγών και τα ισχυρά ενσωματωμένα ηχεία, την καθιστούν ελκυστική ως επιλογή. Όπως άλλωστε όλες οι οθόνες LG, έτσι και αυτή υποστηρίζετται με 3 χρόνια συνολική εγγύηση και 3 χρόνια εγγύησης 0 pixel (κανένα "καμμένο" δηλαδή σε όλη της την επιφάνεια). Ποτέ αμελητέο, διαβεβαιώνουμε, αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ