LG IPS225V

Εικόνα έξοχη, τιμή λογική

Είδος: Οθόνες
Τιμή: €199,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Οι οθόνες για προσωπικούς υπολογιστές έχουν ως κατηγορία να επιδείξουν τέτοια ποικιλομορφία πια, ώστε δεν είναι παράξενο μία κατασκευάστρια εταιρεία να έχει 5 ή 6 ή περισσότερες "σειρές", με διαφορετικά χαρακτηριστικά για κοινά με διαφορετικές ανάγκες. Η LG ανήκει εδώ και καιρό σε αυτούς τους κατασκευαστές. Και ενώ η άλλη οθόνη της που παρουσιάσαμε πρόσφατα, η DM2350D, απευθύνεται σε όσους τα... θέλουν όλα από ένα monitor - και τηλεοπτικό δέκτη, και δυνατότητες προβολής 3D, ακόμη και ενσωματωμένο media player! - υπάρχει ένα άλλο ποσοστό του κοινού που δεν ενδιαφέρεται για τις δευτερεύουσες λειτουργίες. Αυτό πιθανώς θέλει μία οθόνη με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και, ίσως το σημαντικότερο, πολύ καλή τιμή για την ποιότητα αυτή. Ε, για το συγκεκριμένο κοινό η LG έχει άλλη πρόταση, που ακούει στο όνομα IPS225V.

Πρόκειται για το μικρότερης διαγωνίου, 21.5 ιντσών, μοντέλο της σειράς οθονών IPS της LG, τις οποίες η κορεάτικη εταιρεία έχει στοχεύσει ακριβώς στο κοινό που ενδιαφέρεται πρώτα απ' όλα για την ποιότητα της εικόνας και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Όπως πιθανώς γνωρίζουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που έχουν μία επαφή με το αντικείμενο, οι οθόνες LCD τύπου IPS αξιοποιούν διαφορετική μέθοδο προβολής από τις τύπου TN (η συντριπτική πλειοψηφία των οθονών για desktop και laptop σήμερα), ώστε να προσφέρουν μία σειρά από πλεονεκτήματα και θετικά στοιχεία. Οι προτάσεις σε αυτήν την κατηγορία της LG ενσωματώνουν και οπίσθιο φωτισμό LED. Ε, λοιπόν, το αποτέλεσμα αποδεικνύεται πως δεν είναι απλώς... marketing trick με ακρωνύμια τριών γραμμάτων!

Η εικόνα που μπορεί να αποδώσει το IPS225V είναι όντως σημαντικά καλύτερη από αυτή που συνήθως εισπράττουμε από οθόνες υπολογιστών. Σε μετρήσεις με όργανα ακριβείας δεν προχωρήσαμε, είναι η αλήθεια. Όμως σε αντιπαραβολή δίπλα-δίπλα με άλλες οθόνες - με παλαιότερο μοντέλο monitor της LG στις 23 ίντσες, ένα περυσινό Philips στις ίδιες ίντσες, με τρία διαφορετικά Sony Vaio στις 11, 16.4 και 23 ίντσες, καθώς και με μία Dell στις 24 ίντσες ιντσών, όλες ανάλυσης HD πλην του 11ιντσου - το IPS225V κατόρθωσε να προβάλλει σε κάθε περίπτωση στατική εικόνα καθαρότερη και πειστικότερη. Η LG ρυθμίζει τα χρώματα κάθε τέτοιας οθόνης αμέσως μετά την κατασκευή της, στο εργοστάσιο, οπότε η ζωντάνια των φωτογραφιών και των γραφικών γενικότερα οφείλεται εν μέρει και εκεί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ