Kingston SSDNow V+200

Πολλή ταχύτητα, πολύ λίγα χρήματα!

Είναι αλήθεια πως... και 12 ή 18 μήνες πριν, κανείς δεν αμφέβαλλε για τη χρησιμότητα και την υπεροχή των δίσκων SSD έναντι των τυπικών μηχανικών σκληρών δίσκων (και πως θα μπορούσε άλλωστε;). Υπήρχε όμως ακόμη το θέμα του υψηλού κόστους απόκτησής τους, που δεν επέτρεπε στον οποιονδήποτε να αποκτήσει έναν τέτοιο δίσκο. Από την άνοιξη του 2012 και μετά οι τιμές πώλησής τους μειώθηκαν πάρα πολύ - και σε ξεχωριστό άρθρο της Αθηνόραμα Digital SSD Week έχουμε ήδη εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, στην πραγματικότητα, οι δίσκοι αυτοί δεν κοστίζουν πλέον πολύ. Σίγουρα όχι αναλογικά με το πόσο βοηθούν στην αύξηση των επιδόσεων ενός PC. Όμως υπάρχει ακόμη ένα ποσοστό του καταναλωτικού κοινού που, μετρώντας "σε απόλυτα νούμερα" το κόστος ενός δίσκου SSD, αναζητά ένα όσο το δυνατόν περισσότερο οικονομικό μοντέλο. Γι' αυτό το ποσοστό του κοινού, η Kingston προσφέρει άλλη επιλογή, ακόμη πιο εύκολο ν' αποκτηθεί σε σχέση με τον πάρα πολύ καλό HyperX 3K: τον SSDNow V+200.

Πρόκειται για την εισαγωγική, ουσιαστικά, πρόταση της Kingston στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία - κάτι που γίνεται φανερό και από το γεγονός ότι ξεκινά από τη χωρητικότητα των 60 GB (και όχι των 90 GB όπως οι HyperX 3K). Για τα 60 αυτά GB ο SSDNow V+200 ζητά λιγότερα από €60, οπότε το πολυσυζητημένο κόστος ανά GB "πέφτει" κάτω από το ένα ευρώ. Το ερώτημα είναι: πόσες "παραχωρήσεις" κάνει ουσιαστικά ο καταναλωτής, και σε ποιά θέματα, αγοράζοντας έναν V+200 σε σχέση με έναν HyperX 3K;

Αν έκρινε κάποιος από τη συσκευασία, τα συνοδευτικά και την ποιότητα κατασκευής του μοντέλου που είχαμε στα χέρια μας για τη σχετική δοκιμή... σχεδόν καμία παραχώρηση. Τον V+200 η Kingston έχει "προικίσει" με στηρίγματαπροσαρμογής σε υποδοχή των 3.5 ιντσών, τις σχετικές βίδες και καλώδια, αλλά και την εξωτερική θήκη USB 2.0 και το ειδικό λογισμικό αντιγραφής/μεταφοράς δεδομένων από υπάρχοντα σκληρό δίσκο, που προσφέρει με τους HyperX 3K. Τα υλικά κατασκευής και η συναρμογή των τμημάτων του V+200 είναι προσεγμένα - κάτι που έχει σημασία έστω κι αν ο χρήστης δεν τον... βλέπει καθημερινά τον SSD να λειτουργεί! - ενώ η όλη εντύπωση που δημιουργεί δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή "φτηνού" προϊόντος. Για πρόταση που είχε ως στόχο της το χαμηλό κόστος, είναι σαφώς ευχάριστη έκπληξη και "μετρά" θετικά χωρίς αμφιβολία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ