Η/Υ της HP με Windows 8: για... οπουδήποτε

Νέα PC που σχεδιάστηκαν για χρήση "εκεί έξω", καθένα με στυλ... δικό του!

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital HP Windows 8 Week έχουμε κάνει ήδη αναφορά στις νέες προτάσεις της Hewlett Packard που απευθύνονται είτε σ' εταιρείες ή επαγγελματίες, είτε στους οικιακούς χρήστες, πάντοτε στηριγμένες στο καινούργιο λειτουργικό της Microsoft. Μιλώντας ωστόσο για το τελευταίο, από τα ζητούμενα κατά την ανάπτυξή του ήταν η ιδιότητα του ευέλικτου: τα Windows 8 έπρεπε να είναι σε θέση να στηρίξουν όλων των ειδών τα σενάρια χρήσης. Με καθιερωμένους αλλά και καινούργιους τύπους υπολογιστών. Η Hewlett Packard θα είχε μεν ούτως ή άλλως στην γκάμα των νέων της προτάσεων και... "σιγουράκια", δηλαδή PC , αλλά γνώριζε πως αυτή είναι η ευκαιρία να επιδείξει και τύπους PC διαφορετικούς. Και ποιό σενάριο προσφέρεται περισσότερο γι' αυτούς από τη χρήση... "εκεί έξω", μακριά από πρίζες, γραφεία και άλλες ανέσεις; Απάντηση: περισσότερο, κανένας!

Η HP έχει λοιπόν να προτείνει υπολογιστές για τον κόσμο που θα τους αξιοποιήσει πολύ συχνά "εν κινήσει" - και το νεότερο μοντέλο της που έχει σχεδιαστεί για χρήση τέτοια, αξιοποιώντας παράλληλα τα Windows 8, είναι το Envy Ultrabook 4. Πρόκειται για ένα από τα λεπτότερα κι ελαφρύτερα laptop που κυκλοφορούν σε αυτήν την κατηγορία (χωρίς να στερείται "ευρύχωρης" οθόνης 14 ιντσών), με ικανότατα υποσυστήματα, μνήμη και αποθηκευτικό χώρο επιμελώς... "στριμωγμένα" μέσα στο περίβλημά του. Ο σχεδιασμός του είναι πανέμορφος, το στοιχείο όμως που "κάνει τη διαφορά" στη χρήση του με τα Windows 8 δεν είναι άλλο από την οθόνη αφής πολλαπλών σημείων: με αυτήν ο χρήστης είναι σε θέση να αξιοποιήσει το νέο τους γραφικό περιβάλλον και να ενημερωθεί, να επικοινωνήσει και να παίξει χωρίς καμία συμμετοχή από το πληκτρολόγιο ή το mouse. Και πάντοτε "εκεί έξω", αφού η αυτονομία του Envy 4 ανέρχεται σε περισσότερες από 5 ώρες με έντονη χρήση.

Το άλλο εξελιγμένο νέο μοντέλο laptop της Hewlett Packard, το οποίο θα "τραβήξει τα βλέμματα" ακόμη περισσότερο από το Envy 4, δεν είναι άλλο από το Spectre XT Pro, για το οποίο ήδη κάναμε λόγο στα επαγγελματικά laptop. Αυτό δεν φέρει οθόνη αφής, έχει όμως όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες που... εννοούν να "στίψουν" τον φορητό τους Η/Υ, αναζητούν: πολύ μεγάλη αυτονομία, ταχύτατη ενσύρματη κι ασύρματη σύνδεση και ισχυρά υποσυστήματα. Μπορεί αναλογικά με αυτά (τα καθαρά πρακτικής αξίας) το υπέροχο design, ο πληρέστατος εξοπλισμός και ο εντυπωσιακός multimedia χαρακτήρας του Spectre XT Pro να μην μετρούν το ίδιο, συμπληρώνουν όμως με τον καλύτερο τρόπο ένα σύνολο που απλώς... εκλιπαρεί να στηριχθεί σε Windows 8! Ε, αμαρτία δεν θα ήταν το αντίθετο;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ