Η/Υ της HP με Windows 8: για... οπουδήποτε

Νέα PC που σχεδιάστηκαν για χρήση "εκεί έξω", καθένα με στυλ... δικό του!

Η πρόταση ωστόσο της HP που έχει σχεδιαστεί ως καταλληλότερη για χρήση όχι μόνο "εκεί έξω", αλλά και με τα Windows 8 - που προσφέρουν ουσιαστικά δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας - είναι το υβριδικό Envy X2. Είναι ένας συνδυασμός tablet, α λα iPad, και laptop με πλήρες πληκτρολόγιο, που μπορεί να είναι... πότε το ένα και πότε το άλλο, ανάλογα με το τί χρειάζεται ο κάτοχός του. Αυτό η Hewlett Packard κατόρθωσε να το προσφέρει με εξίσου αποτελεσματικό τρόπο και στα δύο "σενάρια χρήσης" εσωκλείοντας ουσιαστικά όλα τα υποσυστήματα του Η/Υ στην οθόνη αφής του (ώστε το tablet να είναι αυτόνομο) και καθιστώντας πολύ εύκολο να "κουμπώσει" η οθόνη αυτή σε πλήρες πληκτρολόγιο, ώστε από το συνδυασμό τους να προκύψει ένας κανονικός, κανονικότατος φορητός υπολογιστής.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Envy X2 στην πρόσφατη αποστολή μας στο Παρίσι, φιλοξενούμενοι της HP, και αυτό που κάποτε ακουγόταν ως "ημίμετρο" - το να λειτουργεί ένα προϊόν και ως tablet και ως laptop εξίσου καλά - με τη συγκεκριμένη συσκευή είναι πλέον αξιόλογη πρόταση. Το X2 σε μορφή tablet αποδίδει πολύ καλά με τα Windows 8 και τις εφαρμογές για το δικό τους γραφικό περιβάλλον. Όταν όμως ο χρήστης θέλει να κάνει πράγματα που (κακά τα ψέματα) δεν κάνουμε με tablet, όπως να εισάγουμε εκτενές κείμενο ή να διορθώσουμε μία φωτογραφία, το πληκτρολόγιο προσφέρει όλη την άνεση που χρειάζεται κανείς σ' αυτές τις περιπτώσεις μέσα από το παραδοσιακό "παραθυρικό" περιβάλλον των Windows. Το X2 ενσωματώνει ακόμη και τον εξολισμό ενός πλήρους laptop στο πληκτρολόγιό του (από θύρα καρτών μνήμης μέχρι διπλές θύρες USB και έξοδο HDMI), ώστε να καλύψει όλες τις... υποπεριπτώσεις. Γιατί μόνο το ένα, όταν μπορείς να τα έχεις... και τα δύο;

H Hewlett Packard έχει και άλλες προτάσεις φορητών υπολογιστών με Windows 8 που είναι κατάλληλοι για χρήση "εκεί έξω", εν κινήσει και γενικώς όχι σε συγκεκριμένους χώρους, όμως αυτές οι τρεις σκιαγραφούν καλύτερα από όλες το πώς εστίασε στο συνδυασμό hardware και software. Ένα laptop κλασικής μορφής που όμως επιτρέπει τη χρήση με την αφή, ένα laptop που στηρίζεται στην παραδοσιακή χρήση αλλά έχει μεγιστοποιήσει τα ωφέλη των Windows 8 πλην της αφής, και ένα υβριδικό σύστημα που και την οθόνη αφής αξιοποιεί στο μέγιστο, και δεν στερεί επιλογές από τον χρήστη αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτό. Έτσι ορίζεται κυρίως - όταν όλα έχουν ειπωθεί - η νέα γενιά PC που στηρίζονται στα Windows 8: ως ευέλικτη και ικανή να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε διαφορετικά σενάρια χρήσης, διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικές κατηγορίες χρηστών. Επιτέλους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ