Η/Υ της HP με Windows 8: για δουλειά

Νέα μοντέλα PC, για εταιρείες κι επαγγελματίες με απαιτήσεις

Εύκολο να το... προσπεράσει κανείς βολικά - ειδικά στη χώρα μας - όμως η αλήθεια είναι αυτή: όχι μόνο αυξάνεται ταχύτατα ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται στη δουλειά τους υπολογιστή, αλλά αυξάνεται κι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται αυτόν τον υπολογιστή και εκτός του χώρου όπου εργάζονται. Είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια, είτε πρόκειται για - την όχι ακριβώς ευπρόσδεκτη μεν, συχνά απαραίτητη δε - "δουλειά για το Σ/Κ στο σπίτι", ο φορητός υπολογιστής που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο και των δύο αυτών σεναρίων χρήσης πρέπει ν' ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανάγκες. Κι εδώ υπεισέρχονται στην όλη εξίσωση τα Windows 8 και βέβαια τις προτάσεις της Hewlett Packard.

Η αμερικανική εταιρεία έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή και προώθηση εταιρικών PC, τόσο μορφής desktop, όσο και laptop - με τα Windows 8 ωστόσο (και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των υποσυστημάτων για προσωπικούς υπολογιστές) είχε την ευκαιρία να κάνει ένα άλμα μπροστά σε σχέση με το παρελθόν. H HP δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη: προτείνει λοιπόν, πάντοτε (κυρίως) για δουλειά και πάντοτε με έμφαση στην αξιοποίηση των Windows 8, τρία διαφορετικά προϊόντα.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από το νεότερο μοντέλο EliteBook, της σειράς δηλαδή των laptop που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρησιακό περιβάλλον. Όμως το συγκεκριμένο Elitebook, το Folio 9470m, μόνο τα τυπικά business laptop - με τον βαρετό σχεδιασμό και το μεγάλο βάρος - δεν θυμίζει. Ακολουθεί τις προδιαγραφές των... "καταναλωτικής φύσης" Ultrabook, όντας όμορφα σχεδιασμένο, ελαφρύ κι εύκολο στη μεταφορά, χωρίς να στερείται επεξεργαστικής δύναμης και δυνατοτήτων. Δεν προσφέρει οθόνη αφής (οι επαγγελματίες σπάνια τη χρειάζονται), εστιάζει όμως στη μεγάλη αυτονομία (που οι επαγγελματίες... πάντα τη χρειάζονται!) και την ασύρματη διασύνδεση με το εταιρικό δίκτυο, από παντού.

Με τα Windows 8 το EliteBook Folio αξιοποιεί στο έπακρο τόσο τον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο τεχνολογίας SSD (για πάρα πολύ γρήγορη εκκίνηση κι επαναφορά από κατάσταση αδράνειας), όσο και την τεχνολογία Flash Cache της HP που συνδυάζει ενσωματωμένη μνήμη υψηλών ταχυτήτων με μηχανικούς σκληρούς δίσκους για επιτάχυνση στη χρήση λειτουργικού και εφαρμογών. Διαθέσιμο γι' αυτό το μοντέλο laptop είναι και το... γνωστό περιφερειακό επέκτασης και διασύνδεσης που τοποθετείται μόνιμα στο γραφείο (dock) το οποίο όμως ο κάτοχος ενός Elitebook Folio σπάνια θα χρειαστεί: αυτό είναι πλήρες "ως έχει" για τα περισσότερα σενάρια χρήσης. Αυτά διαβάζουν οι εργοδότες και...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ