Innovator Μ1079

Δυνατότητες πολλές, δείκτης κόστους/αξίας... στο maximum

Στα υπόλοιπα, κυρίως εκείνα που διαπιστώνει κανείς μετά από αρκετές ώρες χρήσης οποιασδήποτε συσκευής; Κανένα ουσιαστικό παράπονο ή κάτι απρόβλεπτο. Η αυτονομία του Innovator M1079 κυμάνθηκε στα επίπεδα που περιμέναμε για μπαταρία των 6000 mAh περίπου, με την φωτεινότητα της οθόνης στο 50%: περίπου τέσσερις ώρες έντονης χρήσης - με πολλαπλές εφαρμογές ενεργές - τέσσερις και κάτι με απλό Web surfing ή κοινωνικά δίκτυα, περίπου πέντε με θέαση ταινίας από USB stick. Όχι για ρεκόρ, αλλά αξιοπρεπείς επιδόσεις για tablet που στηρίζεται σε Windows 10 και εκτελεί πλήρη προγράμματα. Η ασύρματη διασύνδεσή του είναι γρήγορη και αξιόπιστη, ενώ το πίσω μέρος του δεν θερμαίνεται δυσάρεστα ακόμη και με τη χρήση απαιτητικών εφαρμογών.

Αναφορά αξίζει να γίνει σε δύο ακόμη πράγματα. Το ένα δεν είναι άλλο από το αποσπώμενο πληκτρολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στη συσκευασία και φέρει λατινικούς κι ελληνικούς χαρακτήρες: δεν είναι μεν πλήρους μεγέθους (δεν θα μπορούσε με την οθόνη του M1079 στις 10 ίντσες), οπότε τα πλήκτρα του είναι κατά τι μικρότερα από αυτά ενός τυπικού laptop. Η αίσθηση που αποπνέει ωστόσο κατά την χρήση είναι πολύ καλή και, με... "φυσιολογικό" μέγεθος χεριών, δεν θα έχει κανείς πρόβλημα να πληκτρολογήσει με άνεση μέσα στην πρώτη ώρα επαφής μαζί του. Το άλλο είναι η θύρα mini-HDMI που διαθέτει, η οποία προσφέρει εικόνα ανάλυσης 1080p (υψηλής ευκρίνειας στα 60 Hz) αλλά και... 2160p, υπερυψηλής ευκρίνειας δηλαδή (σε ρυθμό ανανέωσης των 30 Hz βέβαια). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το M1079 μπορεί ν' αξιοποιηθεί και ως φορητό player συνδεδεμένο με μεγάλες τηλεοράσεις ή προβολείς οπουδήποτε, αλλά και ως επαγγελματικό εργαλείο π.χ. σε παρουσιάσεις.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, οφείλει κανείς να τοποθετήσει το Innovator M1079 στο πλαίσιο όπου αυτό ανήκει, του κόστους των €229 δηλαδή. Υπάρχουν ισχυρότερα tablet, υπάρχουν ομορφότερα tablet, υπάρχουν ελαφρύτερα και λεπτότερα tablet. Όμως πλήρως λειτουργικό, απολύτως ικανό για όλα τα συνήθη και καθημερινά υβριδικό PC, με Windows 10, τεχνική υποστήριξη και τόσο χαμηλό κόστος ομολογούμε πως δεν περιμέναμε να δούμε στην ελληνική αγορά σύντομα. Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται από τον υψηλότερο δείκτη αξίας/κόστους που έχουμε συναντήσει σε προϊόν της κατηγορίας αυτής εδώ και πολύ καιρό, σε βαθμό που δεν διστάζουμε να το προτείνουμε για απλή, καθημερινή χρήση πρακτικά στους... πάντες. Τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές των Windows 10 επαγγελματικά τις αξιοποιεί κανείς τελείως διαφορετικά. Για τις υπόλοιπες, το Innovator M1079 δίνει λύσεις χωρίς πολλά χρήματα. Στις μέρες μας, επιχείρημα... από μόνο του!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ