Innovator Μ1079

Δυνατότητες πολλές, δείκτης κόστους/αξίας... στο maximum

Σενάρια χρήσης κατά τα οποία η επεξεργαστική δύναμη που ενσωματώνει το tablet αυτό δεν θα ήταν αρκετή, ενδεχομένως υπάρχουν. Δεν είναι όμως εύκολο να φανταστεί κανείς... σοβαρή εφαρμογή αυτών των σεναρίων. Για απαιτητική επεξεργασία φωτογραφιών ή video με Photoshop ή Premiere αντιστοίχως, για παράδειγμα, ρεαλιστικά δεν καταφεύγει κανείς σε οποιουδήποτε είδους συσκευή με οθόνη 10 ιντσών, πόσο μάλλον tablet. Για σύγχρονα PC games, επίσης, η επιλογή ενός tablet θα ήταν το λιγότερο... ανορθόδοξη (ακόμη και tablets με δεκαπλάσιo κόστος από αυτό του Innovator δεν είναι κατάλληλα για gaming). Ναι. Γι' αυτά τα πράγματα χρειάζονται υποσυστήματα ισχυρότερα του M1079... αλλά αυτό εν τέλει ισχύει για όλα σχεδόν τα υβριδικά tablets.

Σε όλα τα υπόλοιπα, άλλωστε, ο τετραπύρηνος CherryTrail της Intel, υποβοηθούμενος από 2 GB μνήμης λειτουργίας, μάς εξέπληξε ευχάριστα. Τα Windows 10 λειτουργούν άνετα, το Microsoft Office αποδίδει όπως έχει συνηθίσει κανείς σε τυπικά desktop PC, η εκτέλεση αρκετών εφαρμογών ταυτόχρονα είναι εφικτή (αρκεί να μην είναι κανείς αντιρεαλιστικά απαιτητικός), η αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου μουσικής ή video θελήσαμε να ακούσουμε ή να παρακολουθήσουμε με τον VLC στο Innovator έγινε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθημερινή, ψυχαγωγική και - υπό όρους - ημιεπαγγελματική "αποστολή" στην οποία το Μ1079 δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Για τις απαιτήσεις μεγάλου ποσοστού του κοινού στο οποίο στοχεύει το tablet αυτό, οι ικανότητές του είναι στην ουσία όχι απλώς αρκετές, αλλά υπεραρκετές.

Φυσικά για να προσφερθεί ένα υβριδικό tablet στην τιμή των €229 κάποιοι συμβιβασμοί θα πρέπει να γίνουν - όμως στην περίπτωση του Innovator M1079 έχουν τουλάχιστον γίνει έξυπνα και, ως εκ τούτου, θεωρούμε πως δεν θα προβληματίσουν. Η οθόνη του, για παράδειγμα, είναι τεχνολογίας IPS LCD μεν, φωτεινή, αλλά με όχι τις ευρύτερες γωνίες θέασης που έχουμε συναντήσει - το tablet όμως είναι προσωπική συσκευή και το πιο πιθανό είναι να την κοιτά συνήθως ένας άνθρωπος "στην ευθεία", οπότε λειτουργικά... μικρό το κακό. Η αντίθεσή της θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, αλλά παραμένει ικανοποιητική. Τα ηχεία του M1079 είναι σχετικά μικρά και ρηχά, οπότε ο παραγόμενος ήχος περιορίζεται σε ένταση και λεπτομέρεια - εκεί όμως όπου αυτό έχει σημασία, δηλαδή στη μουσική και τις ταινίες, η θύρα των ακουστικών δίνει την λύση. Οι δύο κάμερές του, τέλος, είναι βασικού επιπέδου μα... σοβαρά τώρα: ποιός φωτογραφίζει με tablet εν έτει 2016, όταν το πιο πιθανό είναι πως το smartphone που έχει στην τσέπη του είναι κλάσεις καλύτερο γι' αυτό;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ