Innovator Μ1079

Δυνατότητες πολλές, δείκτης κόστους/αξίας... στο maximum

Είδος: Tablet
Τιμή: €229,00

Εταιρία: e-shop.gr
Διανομή: e-shop.gr

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι ως κατηγορία τα tablets έχουν ωριμάσει πλέον αρκετά ώστε οι άλλοτε υποκατηγορίες τους να αποτελούν πλέον κατηγορίες αυτόνομες - και η "υποκατηγορία" με την πιο μεγάλη δυναμική και ίσως το περισσότερο ενδιαφέρον για το 2016 είναι αυτή των "υβριδικών" tablets, αυτών δηλαδή που μεταμορφώνονται εύκολα σε laptops. Είναι, όχι τυχαία, η μόνη "υποκατηγορία" στην οποία τα Windows 10 υπερέχουν κατά κράτος όσον αφορά στην λειτουργικότητα και την ποικιλία των διαθέσιμων προτάσεων. Μπορεί, ωστόσο, να αποκτήσει κανείς ένα αξιόλογο τέτοιο "υβριδικό" tablet για λιγότερα από €300, για την ακρίβεια λιγότερα από...€230; Το Innovator M1079 είναι το πλέον αρμόδιο προϊόν αυτόν τον καιρό για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, κοστίζοντας μόλις €229 (!). Χρησιμοποιώντας το για μία εβδομάδα πλέον, έχουμε την απάντηση στην ερώτηση!

Ακόμη και μία "διαγώνια" ματιά στις προτάσεις που προσφέρει η ελληνική αγορά όσον αφορά στα προσιτά υβριδικά tablets, φανερώνει αμέσως μία σειρά από τομείς στους οποίους το Innovator Μ1079 υπερέχει της πλειοψηφίας τους: στην διαγώνιο των 10 ιντσών σχεδόν κανένα δεν προσφέρει την ανάλυση των 1920x1200 pixels - που την θεωρούμε πλέον την minimum αν εννοεί κανείς να χρησιμοποιήσει και για δουλειά μία συσκευή τακτικά - ενώ πολλά σε υψηλότερη τιμή προσφέρουν μόλις 32 GB ονομαστικού αποθηκευτικού χώρου, όταν το M1079 προσφέρει 64 GB. Η διαφορά μπορεί να μην ακούγεται τόσο μεγάλη, όμως μετά από μία πλήρη εγκατάσταση Windows 10, όλων των updates τους και όλων των παραθυρικών εφαρμογών ή apps που θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς, τα 32GB πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά στα... 12 GB διαθέσιμα για τα αρχεία του χρήστη.


Με τα 64 GB το Innovator προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης - προς τιμήν του E-Shop.gr, δε, στο tablet δεν έχει εγκατασταθεί τίποτε περιττό κι ανεπιθύμητο (bloatware), οι απαραίτητοι drivers για τα υποσυστήματά του βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα directory (ώστε να αποθηκευθούν για ασφάλεια κι αλλού εύκολα) και ο τελικός διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος μετά από όλες τις ενημερώσεις ανέρχεται σε 48.5GB. Αυτός είναι κατά τη γνώμη μας υπεραρκετός για τον πιο πολύ κόσμο, αν σκεφτεί κανείς πως για τα αρχεία φωτογραφιών, μουσικής και video υπάρχει πάντοτε τόσο η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD (άλλα 32 GB), όσο και πλήρης θύρα USB 3.0 πάνω στο tablet (ακόμη μία στο συνοδευτικό πληκτρολόγιο). Δεν μπορούμε να σκεφτούμε, με άλλα λόγια, πολλά σενάρια στα οποία οι επιλογές αποθήκευσης του Μ1079 θα αποδεικνύονταν... ανεπαρκείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ