HTC Vive: τώρα Pro, μετά Focus

Τα κράνη εικονικής πραγματικότητας των Ταϊβανέζων εξελίσσονται, συνεχίζουν ωστόσο να κοστίζουν ουκ ολίγα

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας δεν έχουν ακόμη προσελκύσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού - και άρα σημειώσει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία - στον βαθμό που οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα ήθελαν. Το PlayStation VR, ως το πλέον προσιτό και άμεσα συνδεδεμένο με το PlayStation 4, έχει διαγράψει αξιοπρεπέστατη πορεία μέχρι στιγμής, όμως τα Oculus Rift και HTC Vive, αν και τεχνολογικά ικανότερα, δεν έχουν σε καμία περίπτωση συγκεντρώσει πελατειακές βάσεις αξιόλογες τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω προαπαίτησης ικανού PC που θα τα αξιοποιεί. Και η HTC, για την οποία είναι πλέον ζωτικής σημασίας η επιτυχία των προϊντων VR, με τα δύο επόμενα μοντέλα της δείχνει πως έχει αντιληφθεί, και παράλληλα πως... όχι, το πρόβλημα.

Το πρώτο μοντέλο, το οποίο κυκλοφορεί - στο εξωτερικό τουλάχιστον - τον Απρίλιο ονομάζεται Vivo Pro και είναι αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος Vive. Προσφέρει υψηλότερης ανάλυσης απεικόνιση (2880x1600 pixels αντί για 2160x1200), ενσωματώνει στερεοφωνικά ακουστικά (και δεύτερο μικρόφωνο που βοηθά στην απομόνωση ήχων του γύρω περιβάλλοντος), φέρει στηρικτικό στον αυχένα και καλύτερο "ζύγισμα" (και κατά τι μικρότερο βάρος) για αυξημένη εργονομία και άνετη χρήση για περισσότερη ώρα.

Το Vive Pro είναι συμβατό με τα χειριστήρια και τους δέκτες κίνησης του παρόντος Vive, αλλά δεν τα προσφέρει στην ίδια συσκευασία - γεγονός που, σε συνδυασμό με την τιμή των $799 καθιστά το Pro και πάλι το ακριβότερο προϊόν της κατηγορίας του. Ισχυρότερο, λόγω αυξημένης ανάλυσης απεικόνισης, θα πρέπει άλλωστε να είναι και το PC που το αξιοποιεί. Η HTC θα διαθέσει για το Prο κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες και ασύρματο δέκτη τεχνολογίας WiGig, o οποίος θα συνδέεται στον Η/Υ που "οδηγεί" το συγκεκριμένο μοντέλο και θα επιτρέπει την χρήση του Pro σε απόσταση από αυτόν.

Το δεύτερο μοντέλο είναι το περίφημο Vive Focus, το οποίο η HTC φιλοδοξεί να προωθήσει ως το πρώτο που προσφέρει ελευθερία κίνησης σε 6 άξονες (6DOF) και ένα από τα πρώτα που δεν θα χρειάζεται ούτε PC αλλά ούτε και smartphone για να λειτουργήσει. Αυτό θα το κατορθώνει ενσωματώνοντας τον SnapDragon 835, τον καλύτερο επεξεργαστή για smartphones του 2017 βασισμένα σε Android δηλαδή, έστω κι αν θα πρέπει να διαπιστώσουμε πρακτικά κατά πόσο κι αυτός είναι αρκετός για να προβάλλει γραφικά εικονικής πραγματικότητας στην ανάλυση των 2880x1600 pixel που θα χαρακτηρίζει την ενσωματωμένη οθόνη του τεχνολογίας OLED. Η HTC υπόσχεται πως το Vive Focus θα γίνει διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο μέσα στη χρονιά, οπότε... για πολλοστή φορά υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ