Επόμενη αναβάθμιση των Windows 10 το φθινόπωρο

Με νέες λειτουργίες και δυνατότητες, πιστή στο εξαμηνιαίο πλέον πρόγραμμα της Microsoft

Επιβεβαιώνοντας πρόσφατη δήλωσή της για τα σχέδια που θ' ακολουθεί από δω και στο εξής για την εξέλιξη των Windows 10 και του Office, στην εκδήλωση Build 2017 η Microsoft ανακοίνωσε πως θα διαθέσει για τα πρώτα το φθινόπωρο το λεγόμενο Fall Creators Update. Ναι, ομολογουμένως δεν υπάρχει... μεγάλη φαντασία στο Redmond όσον αφορά στο πώς θα μπορούσαν να ονομάζονται οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού της συστήματος, όμως το όνομα είναι "ευθυγραμμισμένο" με το Creators Update που έγινε διαθέσιμο πρόσφατα, οπότε όντως ακολουθείται ήδη πια η τακτική των "δύο μεγάλων αναβαθμίσεων το χρόνο" για τα Windows 10.

Στο Fall Creators Update θα περιλαμβάνονται μία σειρά από στοιχεία που δεν ενσωματώθηκαν λόγω χρόνου στο πρόσφατο... Spring Creators Update, αλλά και κάποια για τα οποία ακούσαμε πρώτη φορά στην Build 2017. Στα πρώτα στοιχεία περιλαμβάνεται η λειτουργία People που φέρνει στο desktop τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες επαφές του χρήστη, οι ειαγωγικές "πινελιές" του ανασχεδιασμού των Windows 10 βάσει του Motion Fluent Design που αποκαλύφθηκε κι επίσημα, αλλά και η πολυσυζητημένη χρήση αρχείων του OneDrive ακόμη κι αν δεν είναι παρόντα στο εκάστοτε PC.

Στα δεύτερα, άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία, περιλαμβάνεται η Timeline και το Clipboard. Η πρώτη "κρατά αρχείο" με όλες τις δραστηριότητες του χρήστη στο εκάστοτε PC και τού επιτρέπει να "γυρίσει πίσω" σε κάποια από αυτές ημερομηνιακά. Ελπίζουμε να είναι απενεργοποιήσιμη γιατί... ακούγεται ακριβώς ως το είδος της λειτουργίας που καταγράφει όλα όσα κάνει ο χρήστης στον Η/Υ του, προκειμένου να τον "βοηθήσει" αργότερα. Το δεύτερο επιτρέπει την "αποκοπή κι επικόλληση" πληροφοριών από μία συσκευή σε μία άλλη (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στηρίζονται σε iOS ή Android και όχι σε Windows), με προαπαιτούμενο φυσικά να είναι συνδεδεμένος ο χρήστης σε αυτές με ένα Microsoft account.

Άλλες βελτιώσεις που υποσχέθηκε η Microsoft για το Fall Creators Update αφορούν στην λειτουργία του Windows Store, στο υποσύστημα Linux που μπορεί να έχει κανείς ενσωματωμένο στα Windows 10 ως εργαλείο προγραμματισμού και δοκιμών, σε δευτερεύουσες λειτουργίες υποστήριξης smartphones και tablets άλλων λειτουργικών συστημάτων, ακόμη και σε μία νέα παραγωγική εφαρμογή που ο αμερικανικός κολοσσός δεν θέλησε να περιγράψει με σαφήνεια. Το Fall Creators Update, πάντως, αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτεμβρίου και να διατεθεί όπως και το Spring Creators Update, δηλαδή εθελοντικά απ' όσους ενδιαφέρονται να το εγκαταστήσουν άμεσα στα τέλη του ίδιου μήνα και αυτοματοποιημένα μέσω Windows Update από τον Οκτώβριο. Εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών σχετικών στο μεσοδιάστημα, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ