Ειδικό αφιέρωμα Tablets 2016: ένα για τον καθένα!

Κριτήρια, επιλογές, προτάσεις, κόστη και αξεσουάρ για... όλα τα σενάρια

Από τον δισταγμό στον ενθουσιασμό, από την δημοσιογραφική υπερβολή στην ψύχραιμη, ώριμη παρουσία στην αγορά: τα tablets έχουν περάσει πρακτικά... όλα τα στάδια εξέλιξης που μπορούμε να σκεφτούμε από την ημέρα που η Apple, με την αποκάλυψη του αρχικού iPad τον Ιανουάριο του 2010, ουσιαστικά "έκανε reset" στην κατηγορία αυτή συσκευών. Στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν το tablet έκανε μικρά βήματα και μεγάλα άλματα τεχνολογικά, δημιούργησε γύρω του άλλες μικρές "βιομηχανίες" που άνθισαν ή χάθηκαν, προκάλεσε και αμφισβήτησε τα laptop, απέκτησε εκατομμύρια ικανοποιημένων καταναλωτών και απομυθοποιήθηκε στα μάτια άλλων τόσων. Και σήμερα, στα μέσα του 2016 πια, είναι το είδος της συσκευής που ναι μεν δεν σημειώνει τις εκρηκτικές πωλήσεις του παρελθόντος αλλά έχει αποσαφηνίσει τον χαρακτήρα του, έχει αποδεχθεί τους ρόλους που τού ταιριάζουν και προσφέρει πολλές, πάρα πολλές διαφορετικές προτάσεις στην αγορά.

Ακριβώς αυτό το μεγάλο πλήθος προτάσεων είναι σαφώς θετικό για το καταναλωτικό κοινό και ταυτόχρονα... πρόβλημα: πώς να επιλέξει κανείς το κατάλληλο tablet για τις ανάγκες του και τα διαθέσιμα χρήματά του; Κόστη που κυμαίνονται από €100 μέχρι €2000. Τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαγώνιοι οθόνης. Διαθέσιμα apps όλων των επιπέδων ποιότητας και ποικιλίας. Πενάκι, μη πενάκι. Αξεσουάρ αμέτρητα, αξεσουάρ φτωχά. Κι αυτές είναι μόνο οι... βασικές ερωτήσεις, στην ουσία!

Για αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις έχουμε συγκεντρώσει τις οριστικές μας πλέον απαντήσεις στον οδηγό αγοράς για tablets του 2016 που φιλοξενούμε στο Αθηνόραμα Digital σε συνεργασία με το E-Shop.gr. Με τις απαντήσεις αυτές "στα υπ' όψιν" γίνεται ευκολότερο σε όλους να διαλέξουν την συσκευή που θα τούς προσφέρει αυτά που ζητούν για γενική χρήση, δουλειά ή/και διασκέδαση, χωρίς να ξοδέψουν πιο πολλά χρήματα απ' όσα χρειάζεται. Για κάθε ένα από αυτά τα "κύρια σενάρια χρήσης" κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ για όσους κι όσες μπορούν να... αγνοήσουν το κόστος ως εμπόδιο ξεχωρίζουμε τις κορυφαίες προτάσεις του είδους ανεξαρτήτως προσανατολισμού. Παραθέτουμε, δε, τα αξεσουάρ που αξίζει να αποκτήσει κανείς με το νέο του tablet, ώστε να το αξιοποιήσει στο έπακρο. Και... καλές επιλογές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ