Διαθέσιμη η αναβάθμιση April 2018 των Windows 10

Και έκδοση Windows 10 "Light" στον ορίζοντα βάσει σχετικών διαρροών

Μετά από μια σχετική... περιπέτεια - η διάθεση της συγκεκριμένης αναβάθμισης αρχικά αναμενόταν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου - η Microsoft τελικά προσέφερε στο κοινό των Windows 10 το λεγόμενο April 2018 Update... οριακά ώστε να ισχύει το όνομά του (το βράδυ της 30ης Απριλίου δηλαδή). Σε αυτήν την φάση της διάθεσής του ο χρήστης θα πρέπει είτε να εκκινήσει ο ίδιος την αναζήτηση αναβαθμίσεων στον σχετικό μηχανισμό των Windows 10 ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης της αναβάθμισης, είτε να λάβει και να εκτελέσει το καθιερωμένο πια εργαλείο του Upgrade Assistant από αυτήν την σελίδα στο Web site της Microsoft. Το εργαλείο αυτό αναλαμβάνει να λάβει και να εγκαταστήσει την νέα αναβάθμιση ακόμη και αν ο μηχανισμός ενημερώσεων των Windows 10 δεν το κάνει.

Έχοντας ήδη εγκαταστήσει και χρησιμοποιήσει το April 2018 Update σε τέσσερις διαφορετικούς προσωπικούς υπολογιστές (δύο desktop και δύο laptop) είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα - η σχετική διαδικασία, μάλιστα, ολοκληρώθηκε όντως ταχύτερα απ' ότι σε άλλες αναβαθμίσεις των Windows 10. Οι χρήστες που δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν οι ίδιοι στην εγκατάσταση του April 2018 Update θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την Microsoft, να λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση από τα Windows 10 σταδιακά από τις 8 Μαΐου και μετά.

Με την διάθεση αυτής της αναβάθμισης να έχει πια ξεκινήσει ο αμερικανικός κολοσσός στρέφει το ενδιαφέρον του απερίσπαστος στην ανάπτυξη της επόμενης τέτοιας, της γνωστής με το κωδικό όνομα Redstone 5, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και να προσφερθεί στο κοινό τον Οκτώβριο. Με αυτήν ενδέχεται, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προεκδόσεις της, να εγκαινιαστεί και η χρήση μιας καινούργιας έκδοσης των Windows 10, της λεγόμενης για την ώρα "Lean Edition", η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές με θεωρητικό αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 16 GB (πρακτικά 12 GB διαθέσιμων) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην λήψη κι εγκατάσταση αναβαθμίσεων ακριβώς λόγω αυτού του περιορισμού. Στα Windows 10 "Lean Edition" έχει εφαρμοστεί σε ένα βαθμό... "δίαιτα", ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο αποθηκευτικό και ν' αφήνουν περισσότερο διαθέσιμο. Τί σημαίνει αυτό για τις επιδόσεις τους, φυσικά, απομένει ν' αποδειχθεί. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ