Avermedia Aver3D Capture HD

Συλλαμβάνονται τα πάντα, σε διαστάσεις... τρεις!

Είδος: Κάρτες αναβάθμισης
Τιμή: €149,00

Εταιρία: Avermedia
Διανομή: Avermedia

Τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες έχουμε παρουσιάσει στο Αθηνόραμα Digital προϊόντα της Avermedia που απευθύνονται κυρίως σε gamers: το Game Capture HD για τους κατόχους PS3/Xbox 360 που θέλουν να συλλάβουν video από games χωρίς τη βοήθεια PC, αλλά και το Game Broadcaster HD, για τους κατόχους PS3, Xbox 360, PC ή iPad που θέλουν να κάνουν το ίδιο με το PC τους. Τί έχει να προτείνει η Avermedia, ωστόσο, σε όσους θέλουν να συλλάβουν... "απλώς" τηλεοπτικό πρόγραμμα, είτε παραδοσιακό 2D είτε 3D, καθώς και να μετατρέψουν το παραδοσιακό, σε 3D; H σχετική πρόταση έχει και πάλι τη μορφή εσωτερικής κάρτας επέκτασης για PC και λέγεται Aver3D Capture HD. Οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν.

Όπως και η κάρτα Game Broadcaster HD, έτσι και η συγκεκριμένη απαιτεί διαθέσιμη υποδοχή PCI Express στη μητρική κάρτα του Η/Υ που θα τη φιλοξενήσει - είναι πάντως πολύ μικρή σε μέγεθος και δεν θα δημιουργήσει... χωροταξικά προβλήματα στις άλλες κάρτες που πιθανότατα είναι ήδη τοποθετημένες εκεί. Στο πίσω μέρος της ο χρήστης θα βρει τρεις υποδοχές όλες κι όλες: μία για βύσμα κεραίας τηλεοπτικού σήματος, μία HDMI και μία που αξιοποιεί το πολλαπλό καλώδιο σύνδεσης που η Avermedia προσφέρει στη συσκευασία. Το τελευταίο αναλαμβάνει την εισαγωγή σήματος από αναλογικές πηγές - composite, component και S-Video, που εν έτει 2012 το πιθανότερο είναι να μην ενδιαφέρουν πολύ κόσμο - αλλά και τη σύνδεση με τον πομποδέκτη του τηλεχειριστηρίου. Αυτό είναι σαφώς χρησιμότερο, φυσικά!

Από πλευράς πληρότητας εξοπλισμού και αξεσουάρ, λοιπόν, το Aver3D Capture HD δεν αφήνει περιθώρια για παράπονο (περιλαμβάνεται ακόμη και μικρή φορητή τηλεοπτική κεραία σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει διαθέσιμη κοντά στο PC). Τέτοια περιθώρια, ωστόσο, δυστυχώς υπάρχουν στο συνοδευτικό software, το οποίο είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί και είναι πανομοιότυπο με το όχι και τόσο καλό του Game Broadcaster HD. Η Avermedia το ανανεώνει συχνά, έχει αναγνωρίσει ωστόσο πως χρειάζεται να δημιουργηθεί πιθανότατα εντελώς νέο λογισμικό προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι κάτοχοι αυτών των καρτών επέκτασης τις δυνατότητές τους στο έπακρο. Τέτοιο software συνοδεύει την ολοκαίνουργια κάρτα σύλληψης video Live Gamer HD (την περιμένουμε για παρουσίαση από μέρα σε μέρα πια) και η εταιρεία θα το προσφέρει μέσα από το Web site της και στους χρήστες παλαιότερων καρτών σύλληψης video από διάφορες πηγές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ