Apple: νέοι Η/Υ Mac στις 27/10

Σύμφωνα με πληροφορίες έμπιστων αμερικανικών ΜΜΕ - τί περιμένουμε ν' αποκαλυφθεί;

Η σχετική φημολογία υπήρχε και πριν από το καλοκαίρι, όμως είναι πια... σχεδόν επίσημο, καθώς οι αναφορές από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης με αξιόπιστο ιστορικό στα θέματα της Apple είναι πολλαπλές: ο κολοσσός του Cupertino έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 27 Οκτώβρη, κατά την οποία θα αποκαλύψει - το λιγότερο - νέους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro. Είναι η σειρά των laptop που η Apple προωθεί για επαγγελματική χρήση, για την οποία όμως φωτογράφοι, μοντέρ και άλλοι χρήστες με απαιτήσεις... δικαιούνται γκρίνιας, καθώς (αν εξαιρέσει κανείς τις οθόνες Retina και την επιφάνεια αφής TouchPad) δεν έχει υπάρξει σοβαρή ανανέωση των μοντέλων αυτών για μία τετραετία σχεδόν.

Οι νέοι MacBook Pro θα είναι προφανώς ισχυρότεροι και ικανότεροι, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστώσουμε αν (α) θα χαρακτηρίζονται από διαφορετικό ή απλώς ανανεωμένο design, καθώς και αν (β) θα φέρουν αυτήν την περίφημη πολυσυζητημένη επιφάνεια-οθόνη OLED στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου τους, η οποία υποτίθεται πως προσαρμόζει το τί προβάλλει βάσει του ποιά εφαρμογή είναι ενεργή και ποιές λειτουργίες της αξιοποιεί περισσότερο ο χρήστης. Άλλες φήμες γύρω από τους νέους MacBook Pro θέλουν την ενσωμάτωση μόνο θυρών USB-C και καμίας (!) τυπικής θύρας USB, την χρήση θύρας USB-C για τροφοδοσία όπως στα MacBook (κατάργηση και της υποδοχής MagSafe δηλαδή), την ενσωμάτωση αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων α λα Touch ID στα iPhone, καθώς και την ύπαρξη νέου υποσυστήματος γραφικών, αυτή τη φορά από την AMD και όχι από την nVidia.

Επειδή θα ήταν μάλλον αφύσικο να διοργανώσει η Apple συνέντευξη Τύπου μόνο για ένα ή δύο προϊόντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην ίδια εκδήλωση να επιδειχθεί (α) νέα αυτόνομη οθόνη Cinema Display ανάλυσης 5Κ όπως αυτή των iMac, καθώς και (β) νέα μοντέλα iMac αναβαθμισμένα "στα σημεία". Αν επιδειχθούν τα παραπάνω, τότε θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο η Apple βλέπει πως υπάρχει πλέον νόημα στην διατήρηση των θρυλικών MacBook Air, των λεπτών, ελαφρών laptop που σημείωσαν εξαιρετική εμπορική επιτυχία αλλά θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα και ανεπαρκή για τα σημερινά δεδομένα. Ανανέωσης χρίζει άλλωστε και το πανέμορφο, πανίσχυρο αλλά δυστυχώς εν πολλοίς "παρατημένο στην τύχη του" επαγγελματικό desktop που ακούει στο όνομα Mac Pro, έστω κι αν δεν περιμένουμε κάτι από την Apple γι' αυτό σύντομα. Ραντεβού σε λιγότερο από μία εβδομάδα για... τις επιβεβαιώσεις ή όχι της σχετικής φημολογίας, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ