To Android σε άλλες συσκευές

Τηλεοράσεις, e-books, player... ανδροειδή!

Όπως αναφέραμε και σε άλλα σημεία του ειδικού μας αφιερώματος στο Android, το λειτουργικό της Google έχει μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί κυρίως σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως εκεί εξαντλούνται οι πιθανές εφαρμογές του - για την ακρίβεια, το Android μπορεί να στηρίξει σχεδόν οποιοδήποτε τεχνολογικό καταναλωτικό προϊόν μπορούμε να σκεφτούμε, αρκεί αυτό να έχει οθόνη κάποιας ανάλυσης και κάποιο τρόπο κατάδειξης! Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά τέτοια πραραδείγματα και τα παρουσιάζουμε συνοπτικά. Android power... παντού!

Google TV
Το φιλόδοξο εγχείρημα της αμερικανικής εταιρείας να συνενώσει για πρώτη φορά τηλεοπτικό περιεχόμενο με περιεχόμενο του Web, προσθέτοντας τη δυνατότητα άμεσης ανεύρεσης πληροφοριών και για τα δύο από την άνεση του... καναπέ μας, δεν ήταν τίποτε λιγότερο από επαναστατικό όταν ανακοινώθηκε πέρυσι το χειμώνα. Η αλήθεια είναι πως δεν υλοποιήθηκε ιδανικά στην πρώτη του έκδοση, ενώ και η μικρή γκάμα προϊόντων που υποστήριξαν το Google TV - τρεις τηλεοράσεις της Sony και ένας περιφερειακός δέκτης της Logitech - δεν βοήθησε.



Η βασική ιδέα όμως παραμένει ισχυρή, γι' αυτό και η Google μέσα στους επόμενους μήνες θα διαθέσει την νέα έκδοση 3.1, η οποία και ανασχεδιασμένη θα είναι, και ικανή να αξιοποιεί εφαρμογές από το Android Market, και σε πιο πολλές συσκευές θα βρίσκεται (προστέθηκαν οι Samsung και Vizio στις συνεργαζόμενες κατασκευάστριες εταιρείες πέραν των Sony και Logitech). Το φθινόπωρο τα σπουδαία, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ