Τα καλύτερα tablets με Android

Από την άνεση του... καναπέ!

Η κατηγορία αυτή συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google έχει στην ουσία μόλις αρχίσει να διαμορφώνεται: σε αντίθεση με τα κινητά τηλέφωνα, έπρεπε να παρουσιαστεί η έκδοση του Android 3.0 που αξιοποιεί τη μεγάλη τους οθόνη και τα ικανότερα στοιχεία του hardware των tablet (όπως το Tegra 2 της nVidia), ώστε να έχει νόημα να εμφανιστούν στην αγορά. Αυτό συνέβη μόλις φέτος, 2 χρόνια μετά τα κινητά. Ήδη, ωστόσο, έχουμε μερικά ενδιαφέροντα δείγματα tablet στην αγορά και ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον ορίζοντα, τόσο μέχρι το καλοκαίρι, όσο κι από το Σεπτέμβρη και μετά. Ορίστε κάποια tablet κι απ' τις δύο ομάδες!

Motorola Xoom



Το πρώτο tablet που κυκλοφόρησε με την έκδοση του Android 3.0 στα καταστήματα είχε, ομολογουμένως, μία σειρά από "θέματα" - τα περισσότερα ωστόσο είναι πλέον λυμένα, έστω κι αν μία μείωση στην τιμή πώλησής του θα είχε πολύ θετικότερο αντίκτυπο στην εικόνα του. Ως συσκευή αυτή καθ' αυτή, ωστόσο, το Xoom δεν παύει να είναι προσεγμένη, με καλή οθόνη, μεγάλη αυτονομία, πολύ καλή κύρια κάμερα και το ικανότατο chip της nVidia, το Tegra 2 - υποβοηθούμενο από 1 GB μνήμης - να κινεί τα πάντα ταχύτατα. Πολύ χρήσιμη, παράλληλα, αποδεικνύεται η έξοδος HDMI για σύνδεση με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, καθώς και η θύρα καρτών μνήμης microSD. Όλοι συμφωνούν σχετικά με το γεγονός ότι, ως πρώτη υλοποίηση του Android 3.0, το Motorola Xoom δεν είναι τέλειο, είναι όμως μια ένδειξη των όσων είναι ικανό να προσφέρει το λειτουργικό της Google με το σωστό hardware.


Samsung Galaxy Tab 10.1



Η κορεάτικη εταιρεία ήταν η πρώτη που παρουσίασε tablet με Android (έκδοση 2.2), το αρχικό εκείνο μοντέλο ωστόσο διέθετε οθόνη 7 ιντσών και - από χρηστικής πλευράς - έκλινε περισσότερο προς την πλευρά του... μεγάλου smartphone παρά του ανταγωνιστή των iPad. Το νέο μοντέλο, με οθόνη είτε 8.9 είτε 10.1 ιντσών, όχι μόνο βασίζεται στο Android 3.0 αλλά αξιοποιεί και το καλύτερο μέχρι στιγμής chip της nVidia για τέτοιες συσκευές, το Tegra 2. Όμορφος σχεδιασμός, πλήρεις δυνατότητες σύνδεσης με το Internet, ικανές κάμερες και υποδοχή καρτών μνήμης microSD συμπληρώνουν ένα σύνολο που. Απομένει να δούμε πώς αποδίδει και το γραφικό περιβάλλον διαχείρισης που έχει αναπτύξει η Samsung, το TouchWiz UX, για να κρίνουμε σε ποιό βαθμό το νέο Tab έχει πιθανότητες ν' αναδειχθεί σε... iPad killer!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ