Τα καλύτερα tablets με Android

Από την άνεση του... καναπέ!

HTC Flyer



Άλλες εταιρείες θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούν στα tablet με οθόνες όπως των iPad ή μεγαλύτερες, άλλες ότι οι οθόνες 7 ιντσών είναι αρκετές για άνετη χρήση των συσκευών αυτών - και η HTC ανήκει στις δεύτερες, αφού το πρώτο της tablet είναι του μικρότερου μεγέθους. Στηρίζεται σε άλλον επεξεργαστή από αυτόν των υπόλοιπων tablet - έναν SnapDragon με ταχύτητα λειτουργίας στο 1.5 GHz - και στην έκδοση 2.3 του Android, όχι την 3.0 που είναι βελτιστοποιημένη για tablet. Προσφέρει, ωστόσο, το γραφικό περιβάλλον χειρισμού Sense, το οποίο βοηθά τις εφαρμογές να αξιοποιήσουν καλύτερα την extra ανάλυση του Flyer σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα. Φυσικά δεν του λείπουν η άφθονη και η επεκτάσιμη μνήμη, οι εξελιγμένοι αισθητήρες, οι διπλές (αρκετά καλές) κάμερες και τα στερεοφωνικά ηχεία για απόδοση αρχείων multimedia. Μικρό, αλλά... μόνο στο μάτι!



LG Optimus Pad



Μεγαλύτερο σε διαγώνιο οθόνης από το Flyer αλλά και με ολόδικά του χαρακτηριστικά, το Optimus Pad φιλοδοξεί να ξεχωρίσει για μία σειρά από λόγους. Η οθόνη του είναι διαγωνίου 8.9 ιντσών και ανάλυσης μεγαλύτερης από του iPad (άρα καθαρότερη), αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως έχει... φιλικές σχέσεις με την εικόνα 3D: χάρις στις δύο του ειδικές κάμερες μπορεί και να συλλάβει 3D υλικό - φωτογραφίες και video - για θέαση σε 3D τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας μέσω της εξόδου HDMI που προσφέρει. Στηρίζεται και αυτό στον διπύρηνο επεξεργαστή Tegra 2 της nVidia και την έκδοση 3.0 του Android, δεν του λείπει τίποτε σε γκάμα αισθητήρων και τρόπων σύνδεσης με το Internet, ο αποθηκευτικός του χώρος είναι άφθονος (32 GΒ) αλλά και επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης microSD. Θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, σε τιμή ευελπιστούμε εναρμονισμένη με τις συνθήκες της αγοράς και... τον ανταγωνισμό, φυσικά.


Sony S1



Η ιαπωνική εταιρεία δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα των κορυφαίων κατασκευαστών που προσφέρουν tablet, βέβαια - όμως φιλοδοξεί να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους με μία σειρά από χαρακτηριστικά αποκλειστικά στο δικό της προϊόν. Tο S1 θα είναι το πρώτο PlayStation Certified προϊόν του είδους του, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορεί να αξιοποιήσει games του PSone και αργότερα του PS2, μέσα από το Android Market. Θα μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πολυ-τηλεχειριστήριο για μια πληθώρα συσκευών home cinema, καθώς θα φέρει θύρα υπερύθρων που άλλα tablet δεν έχουν. Φυσικά θα αναλαμβάνει όλες τις άλλες "αποστολές" για τις οποίες το iPad έγινε διάσημο, αξιοποιώντας την υψηλής ανάλυσης και διαγωνίου 9.4 ινστών οθόνη του και τις υπηρεσίες διανομής μουσικής, ταινιών και βιβλίων της Sony, στο έπακρο. Το περιμένουμε το Σεπτέμβρη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ