Τα καλύτερα κινητά με Android

Πλήρη, γρήγορα, στην τσέπη!

Δεν είναι... άξιο απορίας που το λειτουργικό της Google φιλοξενήθηκε πρώτα στην ταχύτερα κινούμενη κατηγορία συσκευών σήμερα, τα smartphones. Οι κατασκευαστές χρειάζονταν ένα λειτουργικό που στηρίζεται από μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. H αγορά χρειαζόταν το αντίπαλο δέος στην Apple και τα iPhone - για να αποφευχθούν οι μονοπωλιακές καταστάσεις και να ξαναβρεθούν ισορροπίες - και οι καταναλωτές ήθελαν... πώς να το θέσουμε... smartphones σε τιμή αρκετά προσιτή για να τ' αγοράσουν! Αν και με ελλείψεις στην αρχή, το Android στα κινητά τηλέφωνα είναι πια πλήρες και στηρίζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα σήμερα. Ορίστε ποια ξεχωρίσαμε!

LG Optimus 2X



Το πρώτο κινητό τηλέφωνο της αγοράς που αξιοποιεί επεξεργαστή δύο πυρήνων τυγχάνει να είναι και ένα από τα πληρέστερα smartphones ανεξαρτήτως λειτουργικού: με μεγάλη και καλή οθόνη, πολύ καλές κάμερες, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο, έξοδο HDMI για απευθείας σύνδεση με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, κάθε είδους Δικτυακή σύνδεση και αισθητήρα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, το 2X δεν είναι μόνο... υπερταχύ, αλλά και υπερπλήρες. Στηρίζεται στην έκδοση 2.2.2 του Android, περιμένουμε ωστόσο από μέρα σε μέρα πλέον την αναβάθμιση στην 2.3 ή Gingerbread. Οι χρήστες με απαιτήσεις, που εννοούν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που προσφέρει το Android, δεν χρειάζεται να ψάξουν περισσότερο: αυτό είναι το smartphone τους!


Samsung Galaxy S II



Πάρα πολύ κοντά στο 2X, από πλευράς προδιαγραφών και δυνατοτήτων, το ολοκαίνουργιο Galaxy S II κατορθώνει να ξεπεράσει το... turbo smartphone της LG σε συγκεκριμένα πράγματα: έχει καλύτερη οθόνη - μεγαλύτερη κατά 0.3 της ίντσας αλλά και καθαρότερη λόγω της τεχνολογίας AMOLED - το διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (16 GB κι επίσης επεκτάσιμος), ενώ στηρίζεται και στη νεότερη έκδοση του Android, την 2.3 ή Gingerbread. Είναι κατά τι ελαφρύτερο αλλά και εντυπωσιακά λεπτό - όχι μόνο για smartphone, αλλά και γενικότερα - ενώ ευχάριστη έκπληξη αποδεικνύεται και η άκρως ικανοποιητική αυτονομία του. Κοστίζει μεν πιο κοντά στο iPhone 4 παρά στο 2X, αλλά είναι (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) η συνολικά καλύτερη υλοποίηση smartphone με το λειτουργικό της Google.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ