Sony NEX και στην Ελλάδα

Νέα κατηγορία ψηφιακών φωτογραφικών, άμεσα

Με την καλοκαιρινή περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει και τα... σχέδια για διακοπές να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται, καλύτερο timing - και καλύτερη τοποθεσία από την παραθαλάσσια του Αστέρα στη Γλυφάδα - δεν θα μπορούσε να είχε διαλέξει η Sony Hellas για να παρουσιάσει κι επίσημα στη χώρα μας τη νέα της πρόταση στο χώρο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Για τις NEX-3 και NEX-5 κάναμε λόγο για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα περίπου, όταν αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, αλλά χθες είχαμε την ευκαιρία να τις χειριστούμε και να ακούσουμε μερικά ακόμη πράγματα από επίσημα χείλη για τα δύο αυτά προϊόντα, στα οποία η Sony στηρίζει πολλά.

Οι NEX-3 και NEX-5 είναι η απάντηση της ιαπωνικής εταιρείας στην ανάγκη ενός σημαντικού ποσοστού των καταναλωτών είτε (α) να "αναβαθμιστούν" από μία ψηφιακή φωτογραφική "τσέπης" που δεν τους καλύπτει πλέον, είτε (β) να έχουν μαζί τους πάντοτε μία ψηφιακή φωτογραφική ικανή για επαγγελματικά αποτελέσματα, χωρίς το ανάλογο κόστος σε χρήματα, βάρος και όγκο. Είναι, φυσικά, και η απάντηση της Sony στις ψηφιακές φωτογραφικές τεχνολογίας Micro Four Thirds, που η Panasonic και η Olympus προωθούν εδώ και καιρό ως το ιδανικό "ενδιάμεσο" ανάμεσα στις compact και τις "μεγάλες" DSLR. Όχι τυχαία, η Sony εντάσσει τις NEX στη σειρά των "α" DSLR της και δεν τις αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση ως "εξελιγμένες compact".

Για την τεχνολογία και τις βασικές δυνατότητες των NEX-3 και NEX-5 παραπέμπουμε και πάλι στο άρθρο μας του Μαΐου, προτιμώντας να σταθούμε σε δύο σημεία της παρουσίασης του product manager της Sony Hellas για το digital imaging. Ένα: η αναβάθμιση λογισμικού για τα 3D πανοράματα θα είναι διαθέσιμη στις 15 Ιουλίου, νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε. Δύο: στην παρουσίαση επιβεβαιώθηκε κι επίσημα η πρόθεση της Sony να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου βιντεοκάμερα (!) βασισμένη στην ίδια τεχνολογία με τις NEX, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους εναλλάξιμους φακούς των φωτογραφικών Alpha! Video υψηλής ευκρίνειας με φακούς... υπερυερυγώνιους, fisheye και super/ultra zoom...; Θέλουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ