PSP Slim & Lite

Καλώς το κι αν μην άλλαξε. Πολύ.

Είδος: Άλλα
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Sony

Εχθρός του καλού μπορεί να είναι μόνο το καλύτερο, βέβαια, και η Sony το γνωρίζει: δύο χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία στη χώρα μας του PlayStation Portable, του φορητού της συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης "για όλες τις δουλειές", έχει έτοιμο το "διάδοχό" του. Το νέο PSP διατίθεται στην ελληνική αγορά στην τιμή του προϊόντος που αντικαθιστά (169.99 ευρώ), με την ελπίδα να "αναζωπυρώσει" το ενδιαφέρον του κοινού για όλα όσα μπορεί να κάνει και να μειώσει την "απόσταση που το χωρίζει" από το εξαιρετικά επιτυχημένο Nintendo DS. Το προφανές ερώτημα, λοιπόν, είναι: "αγοράζουμε ή όχι;"

Είναι αλήθεια ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις δεν είναι μεγάλες - έχουμε, όμως, άλλες αλλαγές και βελτιώσεις "στα σημεία", οι οποίες συνολικά καθιστούν το νέο PSP καλύτερο προϊόν από τον προκάτοχό του. Η συσκευή είναι σχεδόν κατά 100 γραμμάρια ελαφρύτερη και 20 χιλιοστά πιο λεπτή (η διαφορά είναι, διαβεβαιώνουμε, κάτι παραπάνω από αισθητή). Τα πλήκτρα διεύθυνσης έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικά, ενώ από τη θύρα USB μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το PSP μέσω PC ή PlayStation3 (χρήσιμο!).

Η μία και μοναδική, πάντως, πραγματικά καινούργια δυνατότητα που φέρνει στο προσκήνιο το ανανεωμένο PSP, είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα: η καινούργια έκδοση προσφέρει έξοδο για σύνδεση με τηλεοπτική οθόνη, συμβατικής ή υψηλής ευκρίνειας. Η εικόνα της αναπαραγωγής ταινιών από UMD είναι πολύ καλή στις "συμβατικές" οθόνες και ικανοποιητικότατη στις υψηλής ευκρίνειας. Τα games του PSP δεν καταλαμβάνουν βέβαια όλη την οθόνη στα panel υψηλής ευκρίνειας (λόγω μεγάλης διαφοράς στην ανάλυση) αλλά προβάλλονται στο κέντρο της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μεγάλα μαύρα περιθώρια γύρω από την "ενεργή περιοχή" του κάθε video game. Και πάλι, βέβαια, το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι μεγαλύτερο από την οθόνη του PSP και ενδέχεται να είναι "ό,τι πρέπει" για εκείνο το βαρετό Σαββατοκύριακο στο εξοχικό...

Από τα παραπάνω, πάντως, μάλλον εύκολο είναι να διακρίνει κανείς το προφανές: οι βελτιώσεις και οι προσθήκες που έχει να επιδείξει το νέο PSP δεν είναι αρκετές για να ωθήσουν τους ήδη κατόχους PSP σε... "αναβάθμιση". Από την άλλη, όσοι και όσες δεν είχαν μέχρι τώρα προβεί στην αγορά ενός PlayStation Portable, τώρα έχουν στη διάθεσή τους μία βελτιωμένη έκδοση, με περισσότερες και διευρυμένες δυνατότητες, στην ίδια τιμή πώλησης. Καθόλου άσχημα, λοιπόν!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ