Philips WACS7500

Όμορφα και... ασύρματα

Είδος: Άλλα
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Philips

Το γεγονός ότι τα μικρά ηχοσυστήματα - αυτά που προορίζονται για αποκλειστική χρήση σε ένα δωμάτιο, συνήθως περιορισμένων διαστάσεων - γίνονται όλο και πιο "έξυπνα" τα τελευταία χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητο. Από την απλή αναπαραγωγή μουσικών CD μέσα από δύο τυπικά ηχεία, έχουν εξελιχθεί σε καλαίσθητα ψηφιακά jukebox που ενσωματώνουν αποτελεσματικές τεχνολογίες για υψηλότερης πιστότητας ήχο, αναγνωρίζουν πολλά είδη μουσικών αρχείων και αντλούν περιεχόμενο από προσωπικούς υπολογιστές. Η Philips με τη σειρά των Streamium έχει ποιοτική παρουσία στην κατηγορία αυτή εδώ και χρόνια, πριν από λίγο καιρό όμως προσέθεσε καινούργια μέλη στη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, που φέρνουν διάφορα ενδιαφέροντα νέα στοιχεία στο προσκήνιο. Εξ αυτών, η στήλη είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το "σετ" WACS7500 και να αποκομίσει τις εντυπώσεις που παραθέτει στη συνέχεια.

Το WACS7500 απαρτίζεται από δύο συσκευές ουσιαστικά: το Μusic Center και το Music Station. Το πρώτο παίζει το ρόλο της "πηγής" μουσικής ενώ το δεύτερο του "αναμεταδότη" που έχει νόημα να τοποθετηθεί, προφανώς, σε άλλο δωμάτιο από το πρώτο και να επικοινωνεί μαζί του μέσω Wi-Fi. Σύμφωνα με τους γνωστούς περιορισμούς της ασύρματης διασύνδεσης, βέβαια, καλό θα ήταν το Music Station να μην βρίσκεται... έξι τοίχους μακριά από το Music Center, αλλά π.χ. σε διπλανό ή απέναντι δωμάτιο, ώστε να μην υπάρχουν διαταραχές στη μετάδοση των δεδομένων και διακοπές κατά την αναπαραγωγή της μουσικής. Το όλο σύστημα δουλεύει πάρα πολύ καλά όταν ευνοείται από την διαρρύθμιση των χώρων ενός σπιτιού. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν χαρακτηρίζει τη λειτουργία του "αναμεταδότη" από την αντίστοιχη ενός οποιουδήποτε αυτόνομου player - στα μάτια ενός τυπικου ακροατή τουλάχιστον - και το μάλλον μικρό μέγεθος του Music Station προσφέρει ευελιξία τοποθέτησης ακόμη και σε "δύσκολους" χώρους. Ο ήχος που αποδίδει, δε, είναι ικανοποιητικός αν σκεφτεί κανείς ότι τα ηχεία του είναι τεχνολογίας NXT και έχουν συνολική ισχύ μόλις 30 Watt. Τα μέγιστα σε αυτό, σαφώς, βοηθά και η ύπαρξη του λιλιπούτειου subwoofer, που δεν στερεί κάλυψη των χαμηλών συχνοτήτων, έστω και σε βασικό επίπεδο.

H συσκευή "αναμεταδότης" πάντως δεν εξαρτάται για να προσφέρει μουσική τόσο πολύ από την συσκευή "πηγή", όσο αρχικά ακούγεται. Το Music Station φέρει θύρα Ethernet, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί και ενσύρματα σε τοπικό οικιακό δίκτυο και να αντλήσει μουσική από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα εντάσσεται στο ίδιο δίκτυο και υποστηρίζει το πρότυπο UPnP (όπως π.χ. σχεδόν κάθε PC με Windows Vista ή τον Windows Media Player 11). Έχοντας ενσύρματα ή ασύρματα Δικτυακή πρόσβαση, η συσκευή αυτή μπορεί επίσης να "συντονιστεί" σε σταθμούς Internet Radio (όσους διαθέτουν το πρόγραμμά τους δωρεάν προφανώς). Φέρει επίσης θύρα USB, μέσω της οποίας μπορεί να αναπαράγει μουσική π.χ. μέσω Flash drives, ενώ ενσωματώνει και δέκτη FM, για... τυπικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Το Music Center, πάντως, έχει το δικό του αποκλειστικό "προσόν": φέρει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 80 GB, όπου ο χρήστης μπορεί να "περάσει" σε μορφή MP3 όλα τα αγαπημένα του CD για να διοχετεύονται απευθείας από εκεί στο Music Station (από CD μπορεί επίσης να αναπαράγει και αρχεία MP3 και WMA). Εννοείται, δε, ότι το Music Center είναι και αυτό καθ' όλα ικανό player, με 50 Watt περισσότερη ισχύ να αξιοποιήσει απ' ότι το Music Station και όλες τις ικανότητες του τελευταίου.

Ως προϊόντα της Philips, και τα δύο "τμήματα" του WACS7500 έχουν να επιδείξουν πολύ όμορφο design και ποιότητα κατασκευής υπεράνω κριτικής για αυτό το επίπεδο κόστους. Το οποίο είναι; Τυπικά περίπου 950 ευρώ, αλλά μία μικρή έρευνα αγοράς μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ειδικά αν η σχετική αγορά γίνει μέσω Internet (το συναντήσαμε έως και 100 ευρώ λιγότερο με τα μεταφορικά). Τα χρήματα δεν είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς ότι αναφερόμαστε σε προϊόν αναπαραγωγής ήχου χωρίς... κορυφαίες ακριβώς απαιτήσεις όσον αφορά την πιστότητα, όμως ως σύνολο η πρόταση της ολλανδικής εταιρείας δεν περνά απαρατήρητη. Για το κοινό αυτό που το απασχολεί το "πρόβλημα" της ακρόασης (της ίδιας ή διαφορετικής) μουσικής σε δύο κοντινά δωμάτια χωρίς καλώδια, πρόκειται σαφώς για ενδιαφέρουσα λύση. Όσοι πιστοί (της Philips)...

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ