Logitech, κολεξιόν 2010-2011

Νέα προϊόντα σ' ένα πάρτι ιδιαίτερο

Η Logitech έχει καλλιεργήσει μέσα από μία πορεία είκοσι και πλέον ετών το προφίλ μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των περιφερειακών κάθε λογής. Δεν δείχνει, μάλιστα, να επαναπαύεται σε καμία περίπτωση στη θέση αυτή, καθώς κάθε χρόνο όχι μόνο εμπλουτίζει τις προϊοντικές κατηγορίες με νέες προτάσεις, αλλά επεκτείνεται και σε καινούργια πεδία δραστηριότητας. Η παρουσία της στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφέστατα περισσότερο αισθητή σε σχέση με το παρελθόν, αποσπώντας σημαντικότατο έως κυρίαρχο μερίδιο αγοράς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης κι επαφής με τον Τύπο η Logitech διοργάνωσε πρόσφατα μία βραδιά παρουσίασης-πάρτι στον πολυχώρο HUB στα Κάτω Πετράλωνα. To Αθηνόραμα Digital ήταν φυσικά εκεί και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλα τα νέα προϊόντα της Logitech για το επόμενο διάστημα.

Από την κατηγορία των σετ ηχείων στο χώρο ξεχώρισαν τα Z130, τα οποία κατατάσσονται στις προτάσεις χαμηλής τιμής αλλά αξιόλογων δυνατοτήτων. Πρόκειται για δύο ηχεία συνολικής ισχύος 5 Watt, εύκολα στη ρύθμιση και χρήση, τα οποία καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του χρήστη που δεν επιθυμεί να δαπανήσει μεγάλο ποσό για να ακούει μουσική ή να παίζει games με τον Η/Υ του. Το Z515, από την άλλη, είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν που αναλαμβάνει να μεταφέρει ασύρματα τον ήχο από Η/Υ, iPad, iPhone ή iPod Τouch σε απόσταση έως και 5 μέτρων. Ο χρήστης αναλαμβάνει μόνο να "φέρει σε επαφή" μέσω Bluetooth την πηγή με το Z515 και στη συνέχεια ν' αφήσει τα ηχεία του να αποδώσουν τη μουσική άκρως ικανοποιητικά.

Μεγάλη σημασία δίνεται φέτος από τη Logitech στην κατηγορία των webcams, όπου το μεγάλο φετινό όπλο ακούει στο όνομα C910. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κάμερες με δυνατότητα καταγραφής εικόνας και video σε 1080p, ενώ υποστηρίζει και δυνατότητα video chat σε 720p μέσα από τις υπηρεσίες που την υποστηρίζουν, όπως το Logitech Vid HD και το Skype HD. Η αναλυτική μας παρουσίαση γι' αυτήν βρίσκεται εδώ. Μια οικονομικότερη αλλά εξίσου ικανή λύση είναι αυτή της C510, η οποία ναι μεν έχει δυνατότητα καταγραφής εικόνας και video σε 720p (κι όχι σε 1080p), αλλά διενεργεί βιντεοκλήσεις σε 720p χωρίς προβλήματα με τις ίδιες υπηρεσίες κι εφαρμογές.

Την ανάγκη για ποιοτική απόδοση του ήχου ακόμη και με τη χρήση ακουστικών η Logitech την έχει αναγνωρίσει εδώ και χρόνια - και η καλύτερη απόδειξη είναι το καινούργιο Wireless Headset H760, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε gamers και κατά δεύτερον σε όσους... ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα περιττά καλώδια. Είναι άλλωστε ένα από τα λίγα σετ ακουστικών που έχουν ειδικά σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην κουράζουν μετά από πολύωρη χρήση, καθώς χαρακτηρίζονται από σχετικά μικρό βάρος και σωστή κατανομή του. Αξίζει ν' αναφερθεί, δε, ο ενσωματωμένος ισοσταθμιστής (!), ο οποίος που φροντίζει ώστε ο στερεοφωνικός ήχος να μεταδίδεται στ' αυτιά του χρήστη με όσο το δυνατόν περισσότερη διαύγεια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ