Logitech, κολεξιόν 2010-2011

Νέα προϊόντα σ' ένα πάρτι ιδιαίτερο

Έχοντας βέβαια μεγάλη παράδοση στην κατασκευή trackballs - των καταδεικτικών εκείνων που, σε αντίθεση με τα mouse, κινούν τον κέρσορα με τη βοήθεια ειδικής σφαίρας κι όχι κινούμενα τα ίδια πάνω σε μία επιφάνεια - η Logitech φέρνει φέτος στην αγορά και το M570. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για ασύρματη συσκευή που συνοδεύεται από τον γνωστό πια μικροσκοπικό δέκτη τεχνολογίας Unifying της ελβετικής εταιρείας και μπορεί να προσφέρει συνεχόμενη χρήση έως και 18 μηνών (!) με τη μπαταρία του και τους έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν.

Όσον αφορά στα προϊόντα της που απευθύνονται αποκλειστικά στους gamers, η Logitech προτείνει για την φετινή εορταστική περίοδο το πληκτρολόγιο G510, το mouse G700 και στο σετ ακουστικών G930. To πρώτο ενσωματώνει στο κεντρικό του τμήμα οθόνη LCD που προβάλλει μια σειρά λειτουργιών κι ενδείξεων, ενώ προσφέρει και οπίσθιο φωτισμό επιλέξιμου χρώματος και ειδικές υποδοχές για είσοδο ακουστικών και μικροφώνου.

Το G700 mouse, από την άλλη, καταφέρνει να ξεχωρίσει τόσο για το γεγονός ότι είναι ένα από τα ελάχιστα επιδόσεων gaming αλλά ασύρματα, όσο και για την πληθώρα επιλογών που δίνει στο χρήστη με τα 13 (!) προγραμματιζόμενα πλήκτρα ελέγχου που φέρει στο πάνω και πλαϊνό τμήμα του. Το συνοδευτικό καλώδιο USB μετατρέπει την ασύρματη επικοινωνία με τον Η/Υ σε ενσύρματη πανεύκολα και παράλληλα φορτίζει τη σχετική μπαταρία. Το G930 Wireless Gaming Headset, άλλωστε, είναι επίσης από τα ελάχιστα που υποστηρίζουν πολυκάναλο ήχο και μάλιστα με την πιστοποίηση της Dolby. Οι gamers μπορούν να ακούσουν έως και 7.1 διακριτά εικονικά "κανάλια", καθώς και να προγραμματίσουν ανάλογα την ηχητική απόδοση του σετ με τα 3 ειδικά πλήκτρα που διαθέτει το προϊόν.

Τα δείγματα προϊόντων με τα οποία είχαμε την ευκαιρία να έλθουμε σ' επαφή στην εκδήλωση της Logitech αποδεικνύουν - αν μη τί άλλο - τίποτε λιγότερο από αυτό που περιμένουμε πια από τη δημοφιλή ελβετική εταιρεία: σχεδιαστική υπεροχή, κατασκευαστική ωριμότητα και διάθεση για εξέλιξη, από μία ποικιλία προτάσεων που πρωταγωνιστούν στις αντίστοιχες κατηγορίες. Στο επόμενο χρονικό διάστημα το Αθηνόραμα Digital θα φιλοξενήσει έναν αριθμό από σχετικές αναλυτικές παρουσιάσεις αυτών και άλλων προϊόντων "νέας κοπής" της Logitech, γι' αυτό... μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ