Logitech Kinetik

Δύο μοντέλα, μία ποιότητα: υψηλή

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Logitech

Με την κάτι περισσότερο από θεαματική άνοδο στις πωλήσεις των φορητών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια, κανείς φυσικά δεν απορεί για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη, πολυεπίπεδη αγορά περιφερειακών και αξεσουάρ γύρω από αυτούς. Η Logitech (έχοντας ήδη... "θητεία" πολλών ετών στα mouse, τις Webcam και εσχάτως τις βάσεις στήριξης) εδώ και λίγο καιρό εισήλθε και σε μία νέα υποκατηγορία προϊόντων: τις τσάντες μεταφοράς φορητών Η/Υ. Σε αυτόν τον τομέα η κατάσταση έχει εδώ και πολλά χρόνια... "πολωθεί", υπό την έννοια ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις φθηνές (και ομολογουμένως... "φθηνιάρικες") και μερικές πάρα πολύ καλές αλλά σχεδόν πάντοτε ακριβές (των 100-150 ευρώ "και άνω"). Οι Kinetik λοιπόν, οι δύο διαφορετικές προτάσεις της Logitech για την προϊοντική αυτή κατηγορία, έρχονται να συμπληρώσουν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο αυτό το χάσμα, όντας αναμφίβολα ποιοτικές αλλά παράλληλα προσιτές για την πλειοψηφία των κατόχων laptops.

To πρώτο μοντέλο, η Kinetik Briefcase είναι η σχεδιαστικά πιο "σοβαρή" εκ των δύο, υπό την έννοια ότι θυμίζει περισσότερο τους συνήθεις χαρτοφύλακες που χρησιμοποιούν οι πιο πολλοί επαγγελματίες, παρά ο,τιδήποτε άλλο. Με μια πρώτη ματιά, τουλάχιστον. Με μία δεύτερη, παρατηρεί κανείς ότι το περίβλημα αυτής της Kinetik δεν είναι φτιαγμένο από δέρμα ή δερματίνη, αλλά από ένα είδος ανθεκτικού πλαστικού, σκληρού μεν αλλά εύκαμπτου (ώστε σε "σενάριο" πτώσης να προστατεύσει το laptop και η Briefcase απλά να γδαρθεί, αλλά όχι να σπάσει). O περισσότερο "μοντέρνος" πάντως χαρακτήρας της σε σχέση με τους "κλασικούς" χαρτοφύλακες εκδηλώνεται αμέσως μόλις την ανοίξει κανείς, αφού το λαμπερό πορτοκαλί είναι περισσότερο lifestyle παρά business προσανατολισμών.

Η Briefcase, πάντως, δεν έχει καθόλου... lifestyle ή επιφανειακές προθέσεις όσον αφορά στην πρωταρχική της λειτουργία, δηλαδή την προστασία του φορητού Η/Υ που περιέχει. Η ειδική θήκη είναι προστατευμένη με "μαξιλαράκια" ραμμένα στις δύο της πλευρές, ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς κραδασμούς σε ενδεχόμενη πτώση, αλλά και το περίβλημα του laptop από γρατσουνιές, χτυπήματα κλπ. λόγω επαφής του με άλλα αντικείμενα μέσα στην τσάντα. Για πολλά από αυτά άλλωστε (όπως περιφερειακά φορητών Η/Υ, ψηφιακά players, κινητά τηλέφωνα, ακουστικά κ.α.) η Logitech έχει συμπεριλάβει ανάλογα διαμορφωμένες θήκες. Δεν λείπουν βέβαια και οι τυπικές "υποδοχές" για... αναλογικά αντικείμενα, όπως τα μπλοκ σημειώσεων, τα στυλό και έγγραφα όπως διαβατήρια, ταυτότητες κλπ.

Η Kinetik Backpack έχει πολλά "λειτουργικά" και "κατασκευαστικά" κοινά με την Briefcase: το περίβλημά της είναι φτιαγμένο από το ίδιο ειδικό πλαστικό, το εσωτερικό έχει το ίδιο πορτοκαλί χρώμα, και αυτή προφυλάσσει σε ειδικά ενισχυμένη θήκη το ίδιο το laptop, και αυτή προσφέρει πολλές θήκες για συνοδευτικά του φορητού ή άλλες συσκευές. Η σημαντικότερη διαφορά - κι αυτή που διαχωρίζει ουσιαστικά τελείως το κοινό της Briefcase από αυτό της Backpack - εντοπίζεται στην εξωτερική εμφάνιση: η δεύτερη έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταφέρεται στην πλάτη, design στο οποίο γενικώς αρέσκονται οι νεαρές ηλικίες. Βεβαίως, τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής είναι του ίδιου υψηλού επιπέδου με τα αντίστοιχα της Briefcase, χωρίς τυχόν "συμβιβασμούς" λόγω του διαφορετικού κοινού.

Το μοναδικό μειονέκτημα που μπόρεσε να εντοπίσει το Gamespin στις δύο προτάσεις της Logitech - και, για πρώτες της προσπάθειες στην συγκεκριμένη κατηγορία, η αλήθεια είναι πως είμασταν προετοιμασμένοι να βρούμε περισσότερα από ένα - εντοπίζεται στο εξής γεγονός: αμφότερες μπορούν να φιλοξενήσουν laptops με οθόνη διαγωνίου 15.4 ιντσών το ανώτερο (για τυπικά φορητά PC, γιατί για φορητά MacBook Pro οριακά δέχονται και 17 ιντσών μοντέλα). Μπορεί το μέγεθος αυτό των laptops να είναι όντως το πιο δημοφιλές, όμως τα μοντέλα με μεγαλύτερες διαγωνίους και λίγα δεν είναι, και έδαφος κερδίζουν όσο περνάει ο καιρός. Ελπίζουμε η ελβετική εταιρεία να διαθέσει τουλάχιστον την Kinetik Briefcase κάποια στιγμή και για την μεγαλύτερη κατηγορία φορητών. Για την ώρα, στην τιμή που διατίθενται και τα δύο μοντέλα Kinetik (στα καταστήματα της Fnac στα 69.99 ευρώ, σε e-shops κατά τι χαμηλότερα) είναι αναμφίβολα από τα χρησιμότερα δώρα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στο laptop του και... στον εαυτό του, αν μετακινείται συχνά με αυτό και εννοεί να προστατεύσει τη σχετική επένδυση. Και να το κάνει με στυλ, φυσικά!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ