Καυτό μου iPhone... κλιματισμό, θέλεις;

Φλογερού ταμπεραμέντου κινητό, με την... υπογραφή της Apple!

Ναι, εντάξει, ΟΚ. Δεν είναι πως δεν... καταλαβαίνουμε κιόλας: η αγορά της τεχνολογίας έχει γίνει άκρως ανταγωνιστική, ειδικά σε σημαντικές κι ανερχόμενες κατηγορίες όπως αυτή των κινητών που αποκαλούμε smartphones. Οι πολυεθνικές, που σχεδιάζουν προϊόντα για μια παγκόσμια αγορά, αναγκαστικά θα κάνουν κάποιες παραδοχές προκειμένου να προσφέρουν το πιο ισχυρό κι εντυπωσιακό τέτοιο κινητό σε εύλογα χρονικά περιθώρια και με σχετικά λογικό κόστος. Αλλά ενίοτε προκύπτουν και... καυτά προβλήματα με τα παραπάνω ως δεδομένα. Όχι, όχι "καυτά" με τη μεταφορική έννοια. Με την απολύτως πρακτική. Όπως, για παράδειγμα, με την έννοια "δεν-μπορώ-να-κρατήσω-άλλο-το-iPhone-μου-γιατί ζεματίστηκε-η-παλάμη μου"!

Συγκεκριμένα: το iPhone 4 είναι, από πέρυσι τον Ιούνιο που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς - αν όχι το συνολικά καλύτερο αν συνυπολογιστεί η υπεροχή του App Store της Apple (αυτή όμως δεν μας ενδιαφέρει στο παρόν θέμα). Από κάποιες απόψεις ήταν αληθινό κατασκευαστικό θαύμα το πώς "χώρεσε" η αμερικανική εταιρεία τόσο ισχυρό επεξεργαστή, που εκτελεί κάθε εντολή ακαιραία και επιτρέπει τη δημιουργία των πιο όμορφων games υψηλής ανάλυσης, σε τόσο λεπτό, κομψό περίβλημα. Όπως αποδείχθηκε, ήταν όντως... θαύμα: μετά από δύο ή τρεις αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα του κινητού, ο επεξεργαστής αυτός άρχισε να "καταπιέζεται ψυχολογικά" για να "τρέχει" πιο γρήγορα. Με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του iPhone 4 ν' αρχίσει να ζεσταίνεται από λίγο έως περισσότερο έως... ανησυχητικά πολύ - και μάλιστα σε απλό, δροσερό καιρό (για τα ελληνικά δεδομένα). Σε ζεστό, δε, καιρό; Αν είχαμε αυγά αρκετά μικρά για να τ' απλώσουμε στην πίσω επιφάνεια του iPhone 4, τα ψήναμε. Άνετα!

Η Apple, από την πλευρά της, μετά τις πρώτες αναφορές για υπερθέρμανση του iPhone 4 ακολούθησε την... πεπατημένη της. Αρχικά αρνήθηκε να αναγνωρίσει καν ότι υπήρχε πρόβλημα, στη συνέχεια ομολόγησε πως "εντοπίστηκαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις" και μετά προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα περιγράφοντας ως "ειδικές" τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβαίνει η υπερθέρμανση (ενώ κάθε άλλο παρά ειδικές είναι). Ε, στο... τέλος, παρέθεσε αποσαφηνιστική ερωταπάντηση στο τμήμα υποστήριξης του Web site της, όπου αναγράφει χωρίς περιστροφές ότι το iPhone 4 λειτουργεί σωστά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. Και στους 36... τι; Ο... Θεός και η ψυχή του; Κάτι τέτοιο θα πρέπει να εννοεί ο θείος Steve (Jobs). Ίσως μετά από το "You're not holding it right" για το πρόβλημα της ενσωματωμένης κεραίας, στην περίπτωση της Ελλάδας θα αποφανθεί πως "You're not using it in the right country" για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ