Καυτό μου iPhone... κλιματισμό, θέλεις;

Φλογερού ταμπεραμέντου κινητό, με την... υπογραφή της Apple!

Το πρόβλημα είναι πως η Apple δεν λέει όλη την αλήθεια για το θέμα. Καλά, από τους 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω το iPhone 4 απλώς θα είναι ζεστό, ακόμη και πάνω στο τραπέζι αδρανές να το αφήσει κανείς. Το πρόβλημα είναι πως πάνω από τους 32-33 βαθμούς, ό,τι κι αν κάνει ο χρήστης με το κινητό πέραν των απλών κλήσεων, υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής του. Είτε αυτό είναι π.χ. πρόσβαση στο Web, είτε χρήση του Google Maps, είτε απαιτητικά games - όπως τα Inifnity Blade, Tap Tap Revenge και Slam Dunk Basketball με τα οποία ασχολούμαστε σχεδόν καθημερινά και μπορούμε να βεβαιώσουμε του λόγου το αληθές - το πίσω μέρος του iPhone 4 ζεσταίνεται πάρα πολύ μέσα σε δευτερόλεπτα. Η υπερθέρμανση αυτή, δε, έχει άμεση σχέση και με την αυτονομία του, καθώς η μπαταρία σε ζεστές μέρες έχει πέρα από κάθε αμφιβολία λιγότερες "αντοχές" σε σχέση με τις χειμωνιάτικες!

Οι χιλιάδες αναφορές που έχουν γίνει ως σήμερα σε Web sites και forum συγκλίνουν στη γνώμη πως τη... "ζημιά" έκανε η αναβάθμιση 4.3.1 του λειτουργικού των iPhone 4. Με αυτήν η Apple υποτίθεται πως ήθελε να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όμως σε σχεδόν όλες τις αναφορές η υπερθέρμανση του επεξεργαστή ξεκίνησε όταν οι χρήστες εγκατέστησαν τη συγκεκριμένη έκδοση στο κινητό τους. Η αμερικανική εταιρεία πρότεινε κάποιες "λύσεις" (πιο πολύ συμβουλές του στυλ "κάνε αυτό μήπως και"), όπως την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων, την επαναφορά του κινητού σε εργοστασιακή κατάσταση και αποκατάσταση από αντίγραφα ασφαλείας κλπ. Τίποτε από τα παραπάνω, βεβαιώνουμε έχοντας δοκιμάσει τα πάντα, έχει αποτέλεσμα. Το λεπτό περίβλημα του iPhone 4 απλώς δεν αρκεί για να μην μεταδοθεί θερμότητα στο χέρι του χρήστη όταν ο επεξεργαστής υπερθερμανθεί. Τόσο απλά.

Πού αφήνει, λοιπόν, εμάς τους Έλληνες κατόχους των iPhone 4 η κατάσταση αυτή, σε μία χώρα όπου δεδομένα οι 32-35 βαθμοί Κελσίου επικρατούν για εβδομάδες ή και μήνες; Σε... περίεργη θέση, είναι η αλήθεια. Από τη μία πλευρά, το συγκεκριμένο κινητό της Apple το έχουμε αγαπήσει πιο πολύ από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια: και μόνο την υπέροχη Retina οθόνη του, την έχουμε απολαύσει όσο λίγα άλλα πράγματα σε gadget. Από την άλλη, θα πρέπει να δηλώναμε τυφλοί - ξέρετε, fanboys - για να μην ομολογήσουμε πως όσο να' ναι μάς προβληματίζει ένα... καυτό κινητό στην τσέπη μας. Όσοι "μένουμε Ελλάδα", και ζεστή χώρα έχουμε όσον αφορά στις θερμοκρασίες αυτές καθ' αυτές, και πολλές μέρες το χρόνο τις έχουμε. Αν πρέπει να ζήσουμε με το... φλογερό ταμπεραμέντο του κινητού της Apple μέχρι να δροσίσει ο καιρός, θα το κάνουμε, αλλά δεν θα μας αρέσει και πολύ. iPhone 4 μου, σ' αγαπώ, αλλά να σου αγοράσω και... φορητό ανεμιστηράκι και να σε βάζω δίπλα του κάθε λίγο και λιγάκι; Δεν το περίμενα, είναι η αλήθεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ