HTC vs Apple, Round 2

Η μάχη - των δικηγόρων - συνεχίζεται

Δεν περιμέναμε να τελειώσει εύκολα μια υπόθεση τόσο μεγάλη, βέβαια, οπότε... σαφώς και δεν τελείωσε: η Apple είχε πριν από κάποιες ημέρες μηνύσει την HTC για καταπάτηση 20 (!) ευρεσιτεχνιών της σε κινητά τηλέφωνα, με εφαλτήριο φυσικά την επιτυχία του iPhone. Χθες η HTC κατέθεσε ένσταση, λοιπόν, αρνούμενη τις κατηγορίες της Apple, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα φτάσει το θέμα στα άκρα υπερασπιζόμενη την πλευρά της, αφού οι τεχνολογίες που χρησιμοποίησε στις συσκευές της είναι αποτέλεσμα του δικού της τμήματος έρευνας και ανάπτυξης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της HTC, ο Peter Chou, δήλωσε χαρακτηριστικά πως "η εταιρεία χρησιμοποιεί μόνο της δικές της πατέντες και έχει αποδείξει προ πολλού πως σέβεται τη δουλειά των ανταγωνιστών της", συμπηρώνοντας "πάντα προσπαθούμε στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές που θα προτιμήσουν τα προϊόντα μας, ασχέτως του τί κάνουν άλλες εταιρείες". Η HTC βέβαια μπορεί με κάθε σοβαρότητα να υποστηρίξει τα παραπάνω αφού έχει μεγάλη πορεία στο χώρο των smartphones, πολύ μεγαλύτερη της Apple, κυκλοφορώντας το πρώτο Windows PDA με οθόνη αφής το 1998.

Η HTC, μάλιστα, δεν δίστασε να... επιτεθεί και στην Apple, αναφέροντας πως το πρώτο κινητό που υποστήριξε τεχνολογία οθόνης αφής και καταχώρηση εντολών μέσω πολλαπλών επαφών (gestures) ήταν το HTC Touch και όχι το iPhone. Λεπτομέρειες για το πως θα αντιμετωπίσει επακριβώς τις κατηγορίες για τις 20 πατέντες της Apple δεν έχουν γίνει γνωστές - και ούτε θα γίνουν μέχρι τη δίκη - όμως οι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνονται γύρω από την αναζήτηση παρόμοιων χαρακτηριστικών σε παλαιότερες συσκευές Windows Mobile που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Μέχρι το επόμενο επεισόδιο, λοιπόν...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ