Honor View 20

Χαρακτήρας φωτογραφικός, επιδόσεις κορυφής

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €669,00

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Αυτό είναι το αληθινά θετικό με τις 5-6 ώριμες, εξελιγμένες πια προϊοντικές κατηγορίες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά της τεχνολογίας, όπως αυτή των smartphones: μπορεί οι κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν ακατανόητες επιλογές (συχνά στο όριο του εχθρικού προς τον καταναλωτή), μπορεί τα προϊόντα τους να είναι πολλές φορές απροκάλυπτα τεμπέλικα, όμως με τόσους "παίκτες" ενεργούς είναι βέβαιο πως και αντισυμβατικοί συμμετέχοντες θα υπάρξουν, και προτάσεις που δεν προτίθενται ν' ακολουθήσουν την πεπατημένη. Δεν είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς πως τον ρόλο του "αμφισβητία" στην κατηγορία των κινητών μέσα στο 2018 καλύτερα από κάθε άλλη κατασκευάστρια τον έπαιξε η Honor. Και η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση το 2019, αν κρίνει κανείς από το νέο της κινητό, το View 20.

Το κοινό του Αθηνόραμα Digital που παρακολουθεί εδώ και μήνες την πορεία της Honor στην ελληνική αγορά γνωρίζει, φυσικά, ότι αναφερόμαστε σε αυτήν την εταιρεία ως "αμφισβητία" επειδή επιδιώκει με πολλά κινητά της - όπως το πάρα πολύ καλό Honor 10 και το απρόσμενα ποιοτικό Honor 8X - να προσφέρει την συντριπτική πλειοψηφία των όσων προσφέρουν τα κινητά κόστους "€850-€900 και άνω", με "€450-€500 και κάτω". Το View 20, όμως, θα ζητά €669 ή €759 στην χώρα μας σε λίγες μέρες. Συνεχίζει να είναι πρόταση αντισυμβατική, κινούμενο πια περισσότερο προς το επίπεδο των "κινητών του χιλιάρικου" παρά στο σύνηθες επίπεδο της Honor;

Κρίνοντας οποιοσδήποτε από τις πρώτες ώρες επαφής και χρήσης του View 20, η αλήθεια είναι πως θα... μπερδευτεί λίγο: από την μία πλευρά η αίσθηση που αποπνέει το νέο κινητό της Honor είναι σαφώς αυτή ενός προϊόντος κατηγορίας premium, από την άλλη η ποιότητα κατασκευής δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ήδη υψηλή του π.χ. Honor 10. Το γυαλί στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος είναι το ίδιο ανθεκτικό, το κράμα μετάλλου στον σκελετό του το ίδιο φροντισμένο. Η σημαντική αισθητική αλλαγή εντοπίζεται βέβαια στο σχήμα "V" που έχει χαραχθεί με την ειδική τεχνική κατασκευής της Honor στο πίσω μέρος της συσκευής: εκεί όπου στο Honor 10 το φως απλώς "ιρίδιζε" σε διαφορετικά χρώματα, στο View 20 κάνει το ίδιο διαγράφοντας (και "κινώντας") το "V" ταυτόχρονα. Είναι ένα όμορφο εφέ που όντως καθιστά το νέο smartphone ξεχωριστό - σε βαθμό που, όσο κι αν είναι συνετή η χρήση θήκης γι' αυτό, από μία πλευρά είναι και... ιεροσυλία σχεδόν να το καλύπτει κανείς!

H διαφορά του View 20 στο κόστος αναλογικά με το περσινό Honor 10 δεν εντοπίζεται ούτε στις επιδόσεις της οθόνης του πρώτου: είναι ελάχιστα μεγαλύτερη και με την ίδια υψηλή ανάλυση πρακτικά, καθώς και της ίδιας τεχνολογίας LCD. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ναι μεν δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από την απόδοση του μαύρου και τις γωνίες θέασης των οθονών OLED που ενσωματώνουν κατά πολύ ακριβότερα κινητά, παραμένει όμως πάρα πολύ καλή και επαρκώς φωτεινή για χρήση και σ' εξωτερικούς χώρους (και σε μεγάλο βαθμό ρυθμίσιμη από τον χρήστη όσον αφορά στην απόδοση των χρωμάτων).

Η οθόνη, ωστόσο, του View 20 δεν παύει να είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά του στοιχεία για έναν άλλο λόγο - αυτόν για τον οποίο δικαίως είναι υπερήφανη η Honor και προωθεί ανάλογα. Αναφερόμαστε φυσικά στην λιλιπούτεια οπή κάτω από την οποία βρίσκεται η κάμερα της πρόσοψης: η οπή αυτή χρειάστηκε μεν ειδική μεθοδολογία κατασκευής και συναρμολόγησης για να υλοποιηθεί - οπότε σίγουρα "συμμετέχει" στο αυξημένο κόστος του View 20 - όμως απαλλάσσει την οθόνη από την αντιαισθητική εγκοπή (notch) που χαρακτηρίζει εδώ και δύο χρόνια τα νεότερα iPhone και πάμπολλα μοντέλα άλλων κινητών βασισμένων σε Android. Η οπή αυτή δεν ενοχλεί ούτε στην θέαση video σε πλήρη οθόνη, ούτε στα games, ούτε πουθενά: μετά από λίγες μέρες σχεδόν δεν την προσέχει κανείς πια. Θα εμφανιστούν κι άλλα κινητά με το στοιχείο αυτό μέσα στο 2019, η Honor ωστόσο ήταν η πρώτη που το υλοποίησε στην ευρωπαϊκή αγορά κι αξίζει τα εύσημα γι' αυτό.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο το View 20 διεκδικεί περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη συσκευή που έχει διαθέσει η Honor στο παρελθόν δεν είναι αισθητικός, αλλά αμιγώς επιδόσεων: το νέο κινητό της εταιρείας στηρίζεται στον κορυφαίο, και εξαιρετικά γρήγορο, κεντρικό επεξεργαστή της μητρικής Huawei, τον Kirin 980, ο οποίος μέχρι πρόσφατα μπορούσε μόνο να βρεθεί στο κορυφαίο, πανίσχυρο και πανάκριβο Mate 20/Mate 20 Pro της δεύτερης που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο. Ο Kirin 980, υποβοηθούμενος από 6 ή 8 GB μνήμης λειτουργίας αποδίδει εντυπωσιακά σε οποιαδήποτε "αποστολή", προσδίδοντας και στην χρήση του Android 9 συνολικά το είδος της αίσθησης χειρισμού που μόνο με την αντίστοιχη των τελευταίων iPhone μπορεί να συγκριθεί. Από τα "απλά και καθημερινά" μέχρι τα πλέον απαιτητικά apps και games, το View 20 τα προσφέρει όλα με χαρακτηριστική άνεση - κοστίζοντας όμως σημαντικά λιγότερα χρήματα από τα Mate 20/20 Pro.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ